Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

REVIEW: Giro Contact goggle

Wintersportredacteur

Onlangs heb ik een bezoek gebracht aan de heerlijke Oostenrijkse Alpen voor een prachtige vakantie. Dit was meteen een mooie moment om werk en plezier te combineren, want ik testte de Giro Contact sneeuwbril.

Een week lang heb ik in Gerlos met deze bril mogen dragen tijdens het snowboarden. Voordat ik jullie vertel wat ik er van vind is het verstandig om even de onderstaande promotievideo te bekijken, dan weet je een beetje wat voor hoogstaande technologie er in de sneeuwbril zit.

https://youtu.be/H3VZ1sUvKXw

Over de Giro Contact goggle
Retailprijs: € 250,-
Kenmerken: Expansion View Technology, SNAPSHOT – magnetisch systeem om lenzen te verwisselen, drielaags foam met fleece, Anti-Fog coating, ZEISS lenzen.
Waar te koop: o.a. bij Coolblue

Montage en demontage
Bij de bril worden standaard twee kleuren lenzen geleverd: een zwarte en een felgele. De donkere lens is bedoeld voor bij mooie weer en de gele voor weer met minder zonlicht. Het eraf en erop klikken was eerst behoorlijk zoeken. Hoe klik ik mijn glas er af? Handleiding lezen? Natuurlijk niet. Dus pas na 10 minuten uitproberen kwam ik erachter. Het bleek een knopje te zijn schuin boven het glas. Een kwestie van indrukken en de magneten laten los. Super eenvoudig, maar dat moet je even weten. Ook het erin klikken van het glas is eenvoudig. Top systeem!

Uitstraling, eerste gevoel
Wat mij als eerste opviel was dat de rand van de bril niet doorloopt. De makers hebben echt rekening gehouden met het feit dat je het glas kan verwijderen en terug kan plaatsen. Verder vond ik het een redelijk grote goggle. De bril bedekt echt je hele gezicht. Vanaf je neus tot aan je voorhoofd. Na het bekijken van de promotievideo blijkt dit te gaan om het vergroten van het gezichtsveld van de skiër. Dit is uniek ten opzichte van de eerdere versies. Fijne bril om mee te skiën maar bruin zal je niet worden met deze bril. Een mooie goggleface krijg je wel uiteraard.

Giro Goggle Contact

Goede grip op je helm
Wat ik heerlijk vond is dat de bril rubbertjes aan de binnenkant van de band bevestigd had, zodat de band niet begon te glijden over je helm. Zelf snowboard ik, en ook deze keer is het funpark weer uitgetest. Ieder jaar verlies ik wel mijn skibril tijdens een crash en deze vakantie heb ik hier met deze goggle helemaal geen last mee gehad.

Sneeuw is geen probleem
Of je nu in de felle zon aan het skiën bent of met matig licht, met de ZEISS lenzen zou dat volgens de fabrikant niet uit moeten maken. Daar heb ik dan meteen m’n twijfels over, want af en toe is er gewoon te weinig licht om diepte te zien. Althans, dat dacht ik. Vaak ben ik degene die als eerste opmerkt dat het zicht slecht is, maar deze keer hoorde ik vrienden om me heen klagen over ontbrekende diepte en toen keek ik ze vreemd aan. Ik zag namelijk nog prima diepte. Ook met sneeuw kon de bril prima overweg. Bij mij geen beslagen glazen en de sneeuw bleef ook niet plakken. Prima lenzen bij ZEISS dus.

Puntje van aandacht
Na een week snowboarden, heeft de bril al redelijk wat krassen op het glas staan. Nou ben ik ook niet de zuinigste op mijn spullen, maar dan nog komen er snel krassen op de lens. Dat is natuurlijk te verklaren doordat het een bril is zonder frame. Gevalletje eigen schuld wellicht. Als je voor deze bril gaat, neem dan altijd het opbergzakje mee.

Conclusie
De Giro Contact sneeuwbril is een top skibril voor de wintersporter die altijd maar een beperkt gezichtsveld heeft gehad. De bril geeft je de mogelijkheid tot perfect zicht en zal geen problemen meer veroorzaken op je wintersport. Wil je je niet meer irriteren aan een skibril dan is dit zeker een aanrader. Hij past makkelijk onder de meeste helmen en de band zal zorgen dat je de bril niet verliest. Komt de sneeuw ’s ochtends met bakken uit de lucht en straalt ’s middags de zon? Verwissel je glas en het probleem is opgelost. Bruin word je zeker niet van de bril maar mocht je daarvoor ook op wintersport gaan dan kun je het beter bij een zonnebril houden. Deze bril is voor de echte skiliefhebber die zoveel mogelijk wil zien tijdens het skiën.

De prijs is vrij hoog, dat is je wellicht wel opgevallen. Wat mij betreft is de goggle die prijs wel waard. De goede lenzen, het magnetische systeem en het ruime gezichtsveld zijn voor mij redenen om die prijs te rechtvaardigen. Desalniettemin blijft het een flinke zak met geld voor een skibril.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in