Backerbsensuppe is één van de meest simpele, maar ontzettend lekkere soepen in Oostenrijk. De basis is een smaakvolle bouillon en die serveer je vervolgens met zo veel Backerbsen als je zelf lekker vindt. De krokante bolletjes maken de soep net even specialer! Wil je dit gerecht graag zelf maken? Lees snel verder voor het recept voor Backerbsensuppe!
Ingrediënten recept Backerbsensuppe
Als je ’s ochtends een gigantische Apfelstrudel met vanillesaus hebt gegeten, heb je ’s middags niet altijd zin in een zware lunch. Een soepje is dan een goed idee. Oostenrijkers zijn meester in het maken van soepen. Er zit altijd wel een lekkere soep in de Suppentopf. Eén van onze favorieten is de Backerbsensuppe. Een heerlijke groenten- of runderbouillon vol met krokante bolletjes. Het draait ten slotte allemaal om de hoeveelheid Backerbsen. Dit recept voor Backerbsensuppe is op basis van 4 personen. De volgende ingrediënten heb je nodig:
- 260 gram runderpoulet (soepvlees)
- 1 schenkel met been
- 1200 ml water
- 2 runderbouillonblokjes
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Zo veel Backerbsen als je lekker vindt (te koop in Oostenrijkse én Nederlandse supermarkten)
- Klein bosje verse bieslook
- Optioneel: 300 gram soepgroenten
Bereiding recept Backerbsensuppe
1. Zet een grote pan op het vuur. Bij voorkeur een gietijzeren braadpan, maar een grote soeppan kan ook. Verhit hierin 1 eetlepel olie en 1 eetlepel olijfolie.
2. Kruid de schenkel met zout en peper. Zodra de boter en olie gesmolten zijn, bak je de schenkel aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en doe hetzelfde met het runderpoulet. Het is belangrijk dat er een bruin korstje op het vlees ontstaat. Dit geeft straks een overheerlijke smaak aan de bouillon. Hetzelfde geldt voor de aanbaksels. Was de pan tussendoor niet af!
3. Snijd de ui en wortel in grove stukken. Pel en halveer de knoflook. Doe dit in de pan bij het poulet en bak even mee.
4. Voeg de runderbouillonblokjes, het water en de schenkel toe. Strooi er tot slot nog wat versgemalen zwarte peper overheen en roer alles goed door. Doe de deksel op de pan, draai het vuur helemaal laag en laat de soep 2 uur pruttelen.
5. Na 2 uur haal je de deksel van de pan. Eventuele troebelheden op het oppervlak kun je met een lepel verwijderen. Proef de soep en kijk of deze nog wat extra zout nodig heeft. Laat nu nog minimaal een uur pruttelen zonder deksel.
6. Check of het runderpoulet zacht is. Schep dit samen met de schenkel en groenten uit de pan. De wortel, ui, knoflook en schenkel kun je weggooien. Die hebben hun werk gedaan. Het soepvlees kan terug in de pan. Eventueel kun je nu 300 gram soepgroenten toevoegen en die nog een half uurtje mee laten pruttelen.
7. Verdeel de soep over 4 kommen. Hak wat bieslook fijn en strooi dit samen met zo veel Backerbsen als je wilt in de soep.
Mahlzeit!
Meer lekkere recepten
Heb je zin om nog meer wintersport gerechten klaar te maken? Wij hebben nog veel meer recepten voor je uitgewerkt. Van Goulashsoep tot Wiener Schnitzel, Aperol Spritz en Zwitserse Rösti. Zo kun je al je favorieten zelf ook thuis maken. Ideaal! Een overzicht van alle recepten vind je via de link hieronder.