Nieuwsalert per mail ontvangen

Rahlves’ Banzai Tour is terug

Extreme sports groeien in populariteit en worden ook in de media steeds vaker belicht. Tijdens de Olympische Spelen van 2010 konden skiërs voor het eerst deelnemen aan het onderdeel ski cross. Hierbij skiën vier deelnemers tegelijk over een oneffen parcours met wat gaten en bulten. Lichaamscontact wordt hierbij niet geschuwd. Bijna dagelijks komen ‘s winters freeride films uit, waarin skiërs de meest onmogelijke helling al dan niet ongedeerd afkomen. De organisatie van Rahlves’ Banzai Tour heeft deze twee sportonderdelen gecombineerd in een extreme competitie waar bangerikken niet thuishoren. 

Big mountain freeskiing meets skicross, gemakkelijker is het niet uit te leggen. Aan de start van de race staan vier skiërs die zo snel mogelijk de finish moeten bereiken en een bepaald parcours moeten afleggen. Ze starten tegelijk. Tot zover is de sport gelijk aan de ski cross. Het verschil is dat de piste niet mooi geprepareerd is, maar is gevormd door de natuur. Het is de ultieme test voor je skiskills. De meeste gevorderde skiërs wagen zich zonder wedstrijd al niet aan het off-piste parcours, wat wel iets zegt over het niveau van de deelnemers.

De tour vindt plaats in vier Lake Tahoe resorts in Canada. Elke stop van de tour duurt twee dagen in het weekend. Op de zaterdag kan men zich kwalificeren om op zondag de finale te mogen rijden. De eerste drie stops wordt er gestreden om $15.000 aan prijzengeld en tijdens de laatste stop wordt dat verhoogd naar $35.000. Daar kan de winnaar zijn overwinning goed mee vieren. Daron Rahlves, Banzai Master, Wereldkampioen, Olympische racer, X-Games winnaar en big mountain skiër is de organisator van de tour. Tijdens de laatste stop in Sugar Bowl neemt hij het op tegen de vier winnaars. In het weekend van 2-3 februari wordt de eerste wedstrijd verreden. Kijk voor een impressie van het skigeweld het onderstaande filmpje. Het is skiën in zijn puurste vorm.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in