Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Prijzen skipas blijven stijgen

Wintersportredacteur

De prijzen van skipassen blijven maar stijgen. Het Europees consumentencentrum heeft een onderzoek ingezet en heeft de prijzen van skipassen door de jaren heen met elkaar vergeleken. Hier uit is gebleken dat de prijzen met maar liefst 34% zijn gestegen in vergelijking met 2007. Zwitserland is hiermee de trendsetter en maakt wintersporten wel een hele dure hobby.
Wil je nog echt goedkoop op vakantie dan zijn de Oost-Europese landen een aanrader. Een 6 daagse skipas heb je daar al voor €55,-. Een 6 daagse skipas in Oostenrijk kost al snel rond de €200,- en in Zwitserland kost een 6 daagse skipas al snel rond de €250,-Zullen de Oost-Europese landen dan marktaandeel gaan afpakken van de populaire landen als Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland?
De prijsstijgingen zullen ongetwijfeld komen door de miljoenen investeringen die gedaan worden aan uitbreiding van het skigebied. De skiliften die tegenwoordig worden neergezet kosten ook al snel miljoenen euro’s. Dit moet tenslotte toch terug verdient worden…..

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in