Nieuwsalert per mail ontvangen

Prijs per kilometer piste in Europese skigebieden

De eerste skiliften draaien al en dat betekent dat wij ons allemaal voorbereiden op de wintersport. Een belangrijke factor voor de keuze van een skigebied in het aantal kilometer piste. Maar wat kost een kilometer piste nou per week? Actiecode.nl deed voor vijf Europese landen een klein onderzoekje naar de grootte van de skigebieden en de prijs van een pas hiervoor. 

Het onderzoek is simpel en bestaat uit twee gegevens: wat betaal je voor een zesdaagse skipas en hoeveel kilometer piste telt het skigebied. Er is onderzoek gedaan naar enkele bekende skigebieden in vijf verschillende landen: Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden. De verschillen per gebied zijn groot, wat betekent dat eigen onderzoek best wel eens interessant kan zijn. Als je naar een skigebied aan het kijken bent, kijk dan eens naar deze skipasprijs/kilometer verhouding.

GERELATEERD: De goedkoopste en duurste skigebieden op een rij

Opvallend is dat enkele gebieden in Zwitserland erg goedkoop zijn, terwijl dat nu niet als goedkoop wintersportland te boek dat. Zoals verwacht zijn de Scandinavische gebieden vrij prijzig. In het Franse La Grave – La Meije betaal je zo’n €129,- per kilometer. Dat is natuurlijk bizar veel, maar het gebied is ook een echt off-piste gebied waar niemand op de piste te vinden is.

Wil je het meeste waar voor je geld? Volgens de ‘onderzoekers’ moet je dan in Les Portes du Soleil zijn. Daar betaal je per kilometer piste €0,43. Hieronder vind je de overzichten per land.

goedkoopste-skigebied-per-kilometer

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in