Nieuwsalert per mail ontvangen

Prachtige ski condities op de gletsjers in Oostenrijk

Je kunt vanaf deze week weer op meerdere gletsjers in Oostenrijk skiën. Een heerlijk moment voor de fanatieke skiërs, want de eerste sporen van het winterseizoen 2016-2017 kunnen weer gezet worden. Afgelopen week waren de weersomstandigheden in de Alpen niet ideaal, met veel wolken en sneeuwval. Daar is vandaag niks meer van te merken, want de gletsjers hebben te maken met prachtige condities. Een verse laag sneeuw, prachtig geprepareerde pistes en strak blauwe lucht. Wat wil een mens nog meer? Oh ja, en de zon natuurlijk!

Waar de meeste skigebieden het zomerseizoen aan het afronden zijn, is het winterseizoen op veel gletsjers in Oostenrijk al aan de gang. Je zou het niet zeggen als je op dit moment door de Oostenrijkse dalen rijdt met je auto, maar boven op de hoogste bergtoppen van Oostenrijk is het koud en winters. Genoeg reden om jullie vandaag even mee te nemen naar een paar bekende gletsjers. Als je dit weekend niks te doen hebt, dan zijn deze heerlijke plaatjes reden genoeg om de auto in te pakken en de ski’s uit het vet te halen.

Ook de werknemers bij de gletsjers zijn blij dat het seizoen weer is geopend. “Op de Pitztaler Gletscher heeft de winter zich met een eerste krachtige levensteken gemeld. Het skiseizoen is gestart en dat ging gepaard met de gewenste hulp van ‘boven’,” aldus Bernhard Füruter van de Pitztaler Gletscherbahn GmbH.

Geniet van de onderstaande recente foto’s en krijg weer helemaal de winterkriebels. Wij kunnen niet wachten om weer richting de bergen te vertrekken!

Sölden:SöldenSöldenSölden

Hintertuxer Gletscher:hintertuxer-gletscherhintertuxer-gletscher-ihintertuxer-gletscher-iihintertuxer-gletscher-iiihintertuxer-gletscher-iv

Kaprun – Kitzsteinhorn:kaprun-kitzsteinhorn

Pitztaler Gletscher:Pitztaler GletscherPitztaler GletscherPitztaler GletscherPitztaler GletscherPitztaler GletscherPitztaler GletscherPitztaler Gletscher

Kaunertaler Gletscher:kaunertaler-gletscher-ikaunertaler-gletscher-iiikaunertaler-gletscher

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in