Nieuwsalert per mail ontvangen

Prachtige dagen om het seizoen af te sluiten

Alle werkzame mensen in de Oostenrijkse skigebieden kijken langzamerhand weer uit naar het einde van het winterseizoen. De meeste gebieden sluiten hun deuren rond 10 april, wat betekent dat de laatste weken aangebroken zijn. De afsluiting van een wisselvallig seizoen komt steeds dichterbij.

Het was voor de Oostenrijkse skigebieden een raar seizoen. De medewerkers in de skigebieden, zoals skileraren, hebben nauwelijks kunnen genieten van echte poederdagen. Er zijn weinig grote sneeuwdumps geweest waarbij er meer dan een meter sneeuw is gevallen. In Frankrijk, Zwitserland en Italië was dit wel anders, maar Oostenrijk heeft daarin beetje pech gehad. Ondanks dit gegeven mag Oostenrijk niet klagen over het winterseizoen. De seizoensstart was in veel lagergelegen skigebieden erg matig, maar door de goede kunstsneeuw voorzieningen zijn de pistes in goede condities gebracht en is de onderlaag goed genoeg om het hele seizoen goed geprepareerde pistes te kunnen verzorgen.

Screen Shot 2016-03-29 at 10.30.02

Na de prachtige periode ruim een week geleden moesten we even gas terugnemen en genoegen nemen met bewolking en verse sneeuw. Hier is vanaf vorige week zaterdag weer verandering in gekomen, want de zon laat zich weer regelmatig zien en goed insmeren tegen de zon is zeker aan te raden. Aan dit lekkere weer komt voorlopig ook geen einde, want komende dagen blijft het heerlijk weer. Perfecte omstandigheden om het seizoen af te sluiten en om nog een aantal dagen richting de sneeuw te vertrekken. In de ochtend zijn de pistes heerlijk opgevroren waardoor de condities perfect zijn. In de middag begint het zwaarder te worden en moeten de sneeuwhopen ontweken worden. Goede reden om rond 14.00 uur het terras op te zoeken en te genieten van het prachtige weer.

Sneeuw zon skilift
Zon I
Zon

Wij genieten nog een paar dagen in Oostenrijk en rijden dan weer op huis aan!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in