Nieuwsalert per mail ontvangen

Poederbaas Riders’ Choice: nieuw evenement voor jonge freeriders

Poederbaas kennen we natuurlijk allemaal van de kleurrijke mutsen en het gave Freeride Festival in Val Thorens wat ze ieder jaar organiseren. Dit jaar komen ze echter met wat nieuws, namelijk een speciaal evenement voor jonge freeriders: Riders’ Choice. Zo krijgen ook zij de kans om zich verder te ontwikkelen in het freeriden.

Riders’ Choice

Het freeriden heeft de afgelopen jaren flink wat ontwikkelingen doorgemaakt. Zo is de populariteit onder het freeriden erg toegenomen. Steeds vaker staan er dan ook jonge freeriders aan de start van de Freeride World Tour. Om deze groep op weg te helpen komt Poederbaas met een nieuw evenement, namelijk Riders’ Choice. Tijdens dit evenement leren zij om de perfecte lijn te kiezen.

Wat je kunt verwachten

In maart is het zover, dan vertrekken de jonge talenten met Poederbaas naar de Franse Alpen. Hier gaan zij onder begeleiding van ervaren freeriders en berggidsen de poeder opzoeken. Het unieke aan dit evenement is dat er geen gebruik wordt gemaakt van skiliften en skigebieden, maar wel van afgelegen berghut in the middle of nowhere.

 

Tijdens het evenement zullen de jonge freeriders flink groeien op het gebied van lijnkeuze, snowsafety en techniek. Aan het einde van de week wordt er dan ook een wedstrijd onder de deelnemers gehouden. Hier worden zij door een 4-koppige talentvolle freeride jury uit de Benelux beoordeeld op hun lijnkeuze.

Deelname

Het mooie is dat iedereen kans maakt om gratis aan dit evenement deel te mogen nemen. Er worden namelijk 10 top talenten geselecteerd door middel van een selectieprocedure. Hoe dit precies in zijn werk gaat wordt pas op een later moment bekend gemaakt. Voor meer info ga je naar Poederbaas.com.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in