Nieuwsalert per mail ontvangen

Plannen voor verbinding Kaprun (Kitzsteinhorn) met Maiskogel

In Zell am See – Kaprun zitten ze niet stil. Vanaf volgend winterseizoen (2017-2018) is de verbinding tussen Zell am See en Fieberbrunn 100% werkelijkheid, maar er liggen daarnaast nog meer plannen op de plank. Het skigebied heeft namelijk aangegeven plannen te hebben om de Maiskogel te verbinden met de Kaprun, de Kitzsteinhorn. Een geweldig plan waar wederom tientallen miljoenen mee gemoeid gaan en waardoor je van het dorp naar de gletsjer kunt skiën.

“Een verbinding tussen Maiskogel en Kitzsteinhorn staat gepland, maar de exacte details kunnen wij nog niet geven,” aldus Maria Hofer, woordvoerder van de Kitzsteinhorn.

Een verbinding tussen Kaprun en Maiskogel is een idee dat al langere tijd besproken wordt. Nu lijkt het werkelijkheid te gaan worden en bestaat de kans dat in winterseizoen 2017-2018 alles gereed kan zijn. Ook over de datum heeft het skigebied nog weinig details losgelaten. Op dit moment lijkt dit erg onrealistisch, maar het tempo waarin tegenwoordig liften worden gebouwd is ook bizar. Niets is onmogelijk dus. Mensen die bekend zijn met de Kitzsteinhorn weten dat de skibussen naar de gletsjer enorm vol zitten. Een ritje richting de gletsjer is dan ook verre weg van ideaal. Met de verbinding gaat hier verandering in komen.

verbinding-kaprun-kitzsteinhorn-met-maiskogel

De huidige pistekaart. Deze twee gebieden straks met elkaar verbonden?

Verbinding Kaprun (Kitzsteinhorn) met Maiskogel

Op dit moment is er nog weinig duidelijk over de plek van de gondellift. Wel is het duidelijk dat de kortste weg gekozen moet worden en dat het terrein lastig is om te overbruggen. Het bergstation moet op het hoogste punt van de gletsjer gestationeerd gaan worden bij het Alpincenter. Een plek die voor veel wintersporters bekend is, omdat dit het hoogste punt is waar je kunt komen met een lift van het Salzburgerland.

Of de plannen daadwerkelijk doorgaan is nog niet met zekerheid te zeggen. Of de natuuractivisten achter dit plan staan is nog maar de vraag en daarnaast moet er veel budget vrijgemaakt worden.

Ben je niet bekend met Maiskogel? Zie onderstaande video:

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in