Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Overlast toerskiërs: roep om regels en straffen

Toerskiërs die buiten de openingstijden de pistes betreden zijn lang niet altijd respectvol. Daarnaast vertonen sommige ook nog eens roekeloos gedrag. Volgens de liftmedewerkers in Tirol kan het zo niet langer en moeten er maatregelen worden genomen.

Veel incidenten

Dit wintersportseizoen zijn er alweer tal van incidenten geweest met toerskiërs die na sluitingstijd de pistes op gingen. Zo werd afgelopen vrijdagavond een bestuurder van een pistenbully op de Rangger Köpfl aangevallen en tegen het hoofd geslagen. Dit terwijl de medewerker de toerskiër enkel wilde waarschuwen voor de staalkabels die gebruikt worden bij het prepareren van de piste.

Wetten en regels

Op dit moment zijn er in Tirol nog geen wetten en regels omtrent toerskiën. Als het aan de directeur van de Glungezerbahn ligt gaat dit binnenkort veranderen. Hij wil dat er wettelijke regels komen en dat het pistepersoneel beschermd wordt.

Maatregelen tegen toerskiërs

De grootste alpinistenvereniging van Oostenrijk sluit ook niet uit dat toerskiërs binnenkort moeten betalen om de pistes in een skigebied te mogen betreden. Ook de deelstaatminister van sport Josef Geisler en de woordvoerder van de bergbanen Franz Hörl denken hierover na. Daarnaast moeten er volgens Hörl ook strengere straffen komen voor toerskiërs die zich niet aan de regels houden. Hierin kan de provincie Salzburg als voorbeeld dienen. Hier kunnen de skigebieden wel actie ondernemen tegen toerskiërs.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in