Nieuwsalert per mail ontvangen

Oud-schaatser Mark Tuitert doet mee aan het NK Freeride

Wintersportredacteur

Over 2,5 maand is het zo ver: het NK Freeride. Poederbaas organiseert de Nederlandse Kampioenschappen dit jaar voor het eerst. Tijdens het Poederbaas Freeride Festival zullen dit jaar ook twee dagen gevuld worden met de NK Freeride. Iedereen met een passie voor wintersport kan hier aan meedoen. Dat blijkt wel weer, want Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert doet ook mee!

Mark Tuitert

In Nederland kennen we Mark Tuitert als oud-schaatser. Als langebaanschaatser behaalde hij meerdere grote titels, waaronder Europees kampioen in 2004 en Olympisch Kampioen in 2010. In 2014 kondigde hij aan te stoppen met schaatsen op hoog niveau en werd hij onder andere schaatsanalyticus bij de NOS. Daarnaast heeft hij ook nog een eigen onderneming, waarmee hij kauwgom voor sporters maakt. Inmiddels is hij ook regelmatig te gast als spreker om over zijn ervaringen als topsporter en ondernemer te vertellen.

Tuitert op de NK Freeride

Dit winterseizoen heeft Tuitert zijn schaatsen en de ijsbaan in Nederland voor een paar ski’s en de besneeuwde bergen in Oostenrijk verruild. Op eigen initiatief zocht hij contact met Paul de Groot, één van de beste freeride skiërs van Nederland. Samen vertrokken ze naar Oostenrijk en kreeg Tuitert een snelcursus freeriden. In St. Anton am Arlberg maakte hij kennis met een ander soort wintersport. De video hieronder geeft een kleine impressie van hoe dat ging!

 

NK Freeride

Het NK Freeride zal dit seizoen onderdeel zijn van het Poederbaas Freeride Festival. Het Oostenrijkse Kappl zal de thuisbasis zijn voor de Nederlandse freeriders die op dit evenement afkomen. Meer informatie over het evenement en het voorlopige programma vind je in het artikel hieronder.

Evenement: Poederbaas Freeride Festival 2019

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in