Nieuwsalert per mail ontvangen

Opnieuw heel veel sneeuw onderweg naar de Alpen

We zijn nog maar amper bekomen van de sneeuwstorm van afgelopen week of de volgende sneeuwdump is alweer onderweg. Frankrijk, Italië en Zwitserland zijn weer aan de beurt om nog meer sneeuw te gaan ontvangen. Dit terwijl er vooral in Frankrijk deze week ook al een enorme hoeveelheid sneeuw viel. 

Het lawinegevaar in de Alpen is op dit moment ontzettend hoog. Dit alles heeft te maken met de gigantische hoeveelheid sneeuw die er de afgelopen tijd naar beneden kwam. Echter lijkt het erop dat het einde nog niet in zicht is. Terwijl het in Oostenrijk weer warmer wordt krijgen Frankrijk, Italië en Zwitserland opnieuw te maken met gigantische hoeveelheden sneeuw.

Ruim 2 meter aan verse sneeuw

Vandaag en morgen zal het relatief rustig zijn qua sneeuwval. Gelukkig maar, want veel Nederlandse wintersporters zullen dit weekend naar huis rijden. Zo ontkomen zij aan grote hoeveelheden verse sneeuw. Wie dacht dat het nu wel genoeg gesneeuwd had zit er goed naast.

Vooral zondag en maandag krijgen Frankrijk, Italië en Zwitserland er goed van langs. In 2 dagen tijd wordt hier op verschillende plaatsen namelijk tussen de 2 en 3 meter sneeuw verwacht. In het Zwitserse Zermatt verwachten ze op maandag alleen al zo’n 1,5 meter verse sneeuw. Ook op dinsdag kan er gerekend worden op verse sneeuw. Dan zal echter Frankrijk gespaard blijven en zal de sneeuw voornamelijk in Zwitserland en Italië vallen.

 

Opnieuw problemen

Naar verwachting zullen deze verwachte bizarre hoeveelheden sneeuw opnieuw voor grote problemen gaan zorgen. De verse sneeuw die er de komende dagen gaat vallen zal ervoor zorgen dat de kans op lawines groot blijft. Daarnaast kan er ook opnieuw worden gerekend op chaos op de weg.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in