Nieuwsalert per mail ontvangen

Opening World Cup seizoen alpineskien over zes dagen

De countdown klok op de website van de FIS Alpine afdeling staat op zes dagen. Aanstaande zaterdag en zondag staat voor de dames en heren topsporters de eerste World Cup reuzenslalom race van het seizoen op het programma. De Oostenrijkse wintersportplaats Sölden is volgens traditie het toneel van de openingsraces. Uit de races waarin 368 hoogtemeters overbrugd moeten worden, zal blijken wie er al in het begin van het seizoen in goede vorm is. Weten de winnaars van vorig jaar wederom de eerste plek te behalen?

Op zaterdag is het als eerste de beurt aan de vrouwen om te starten. Om 09.30u wordt op de Rettenbachgletsjer aangevangen met de eerste run van de reuzenslalom wedstrijd. De tweede run start ‘s middags om 12.45u. Een dag later wordt hetzelfde tijdschema voor de mannen gevolgd. Vorig jaar legde de Amerikaan Ted Ligety als snelste man in 2 minuten en 22 seconden het parcours af. Aan de tijd van landgenote Lindsey Vonn konden de overige vrouwen niet tippen. De Duitse Viktoria Rebensburg werd in 2011 op vier honderdste van een seconde tweede. Het Amerikaanse team, te zien op de foto, heeft afgelopen vrijdag al in Sölden getraind.

De af te leggen afstand in Sölden is 1.170 meter, met een gemiddelde steilheid van 35,6%. Op z’n steilst is de route 61% en dat zorgt voor hoge snelheden. Zowel de mannen als de vrouwen starten op een hoogte van 3.048 meter en racen naar de finish die op 2.680 meter ligt. Op het moment ligt op 3.000 meter nog net geen halve meter sneeuw.

In Nederland is de World Cup aanstaand weekend op verschillende momenten te volgen. Eurosport zendt beide runs van de mannen en vrouwen live uit op de eerder genoemde tijden.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in