Nieuwsalert per mail ontvangen

Filmpje: Opel Mokka op de piste!

Dat wintersport en auto’s onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn is hier al vaker ter sprake gekomen. Zeker wanneer het vierwielaangedreven SUV’s betreft. De voordelen van SUV’s in de sneeuw zijn legio. Door hun grote bodemvrijheid en vierwielaandrijving is geen besneeuwde bergpas te moeilijk. Laat het Duitse Opel nou net zo’n nieuwe SUV in het gamma hebben: de Mokka.

Om te bewijzen wat de Mokka in z’n mars heeft deed de Hongaar Balazs Szalay afgelopen januari mee aan de beruchte Dakar-rally. Deze loodzware woestijnrally die tegenwoordig door Zuid-Amerika voert is net als wintersport een ware beproeving voor mens en materiaal. Waar vroeger het Afrikaanse continent het strijdtoneel vormde worden tegenwoordig landen als Peru, Chili en Argentinië aangedaan.

Uiteraard gaat er het nodige testwerk vooraf aan een dergelijke beproeving. Hierin worden de meest extreme omstandigheden nagebootst, van hitte tot bittere kou. Gelukkig is er af en toe ook ruimte voor een humoristische noot, wat ons het volgende filmpje oplevert. Zien we normaal alleen pistebully’s en sneeuwscooters op de piste, dit keer gaat de rally-Mokka de strijd aan met skiërs en snowboarders. Middenin de traditionele Oostenrijkse cultuur wordt het relatief onbekende skigebied van het in Steiermark gelegen Murau aangedaan.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in