Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Op wintersport in Griekenland misschien de oplossing?

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Griekenland is vanwege economische onzekerheid veel in het nieuws de afgelopen weken. De beurzen laten, bij de opening van de week, rode cijfers zien en het lijkt er op dat Griekenland dieper door het stof moet. Ondanks deze trend hebben reisorganisaties aangeven weinig last te hebben van deze economische trend. Het land staat bij toeristen bekend om het prachtige weer en heerlijke stranden in de zomermaanden. Nederlanders blijven dan ook gewoon richting Griekenland vertrekken deze zomer. Wat veel mensen niet weten is dat Griekenland ook 21 verschillende skigebieden heeft en daarom ideaal is voor een wintersportvakantie. Deze zijn vooral populair bij de Griekse bevolking en een stuk kleiner in vergelijking met de Alpen. Misschien moeten we massaal op wintersport gaan in Griekenland om zo het land een ‘handje’ te helpen?

Griekenland staat internationaal gezien bekend om Sun, Sea and Strand. De wintersportliefhebbers van Griekenland veranderen dit graag in Skiing, Snowboarding en Snow. Het zijn over het algemeen kleine skigebieden die gelegen zijn in het Zuidoosten van Griekenland net boven Afrika. Jammer genoeg zijn veel skigebieden niet open omdat ze te klein zijn of te maken hebben met technische en organisatorische problemen. Hierbij kun je denken aan beperkte materialen of onervaren personeel. Toch kunnen de populaire skigebieden goed overleven en profiteren van de sneeuw die jaarlijks op de hoge toppen valt.

De belangrijkste skigebieden zijn:

  • Mt Helmos, Kalavrita Ski Resort (1.700 – 2.340 meter)
  • Mt Parnassos (1.640 – 2.260 meter)
  • Mt Pelion (1.163 – 1.471 meter)
  • Mt Falakro (1.755 – 2.056 meter)
  • Mt Vermio (1.420 – 2.005 meter)
  • Mt Voras (2.000 – 2.500 meter)
  • Vasilitsa (1.620 – 2.250 meter)

Uiteraard zijn er nog meer skigebieden, maar veel van deze hebben maar de beschikking over 1 à 2 skiliften. De meeste skigebieden worden alleen bezocht door de Griekse bevolking en kunnen wel wat naamsbekendheid gebruiken onder de rest van Europa. Wellicht kunnen we Griekenland ecnomisch een handje helpen met een bezoek aan de skigebieden? Uiteraard is dit niet realistisch en zijn de skigebieden niet te vergelijken met die in de Alpen. Toch is een bezoek aan deze skigebieden grappig om eens te doen. De wat oudere liften en rustige pistes geven je het gevoel even terug in de tijd te gaan. Ook wel eens fijn toch?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in