Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Oostenrijkse wedstrijdskiërs volgen een wel heel bijzondere training

Wintersportredacteur

Een groepje wedstrijdskiërs in Oostenrijk had gisteren een wel heel bijzondere training. Ze stonden dit keer niet op de latten, maar doken van een klif in de Weißensee. Weer eens wat anders dan een afdaling in de sneeuw!

Klifduiken in plaats van skiën

Je zult klifduiken niet meteen associeren met wedstrijdskiën, toch hebben beide sporten wel degelijk iets met elkaar te maken. Je staat bovenop een ‘berg’, je kijkt naar beneden en vervolgens begin je met de afdaling. De spanning en het gevoel in je buik is best wel met elkaar te vergelijken, aldus wedstrijdskiër Fabio Gstrein. Samen met Marco Schwarz, Adrian Pertl, Manuel Feller en Christian Hirschbühl dook hij gisteren meerdere keren van een ruim 16 meter hoge klif de Weißensee in. Enerzijds een goede spanningsoefening, anderzijds een mooie conditietraining.

Lees ook: WK alpineskiën Cortina d’Ampezzo toch in 2021

Conditie- en krachttraining

In de zomermaanden zijn de atleten volop bezig met de voorbereidingen voor het aankomende winterseizoen. Om in topvorm aan de start te verschijnen, kunnen ze niet lekker gaan liggen luieren in de zon. De hele zomer zijn ze druk bezig met allerlei conditie- en krachttrainingen. Tot donderdag is het hierboven genoemde groepje wedstrijdskiërs in Karinthië aanwezig voor een gevarieerde training. Naast klifduiken staan ook sporten zoals mountainbiken en tennissen op het programma. De eerste sneeuwtraining staat gepland voor 11 augustus in het Zwitserse Saas-Fee.

Benieuwd hoe het klifduiken er aan toe ging? Je ziet het in de Instagram-update hieronder.

Dit bericht bekijken op Instagram

Klippenspringen am @visitweissensee 👌🔥🕺🏻

Een bericht gedeeld door Ski Austria Alpin Herren (@ski_austria_alpin_herren) op

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in