Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Oostenrijkse skigebieden gaan winters weekend tegemoet

Wintersportredacteur

De maand september is nog maar net begonnen en de winter laat al van zich horen. Wij kunnen met veel vreugde melden dat veel Oostenrijkse dorpen een winters weekend tegemoet gaan. Witte daken, witte straten en het belangrijkste: witte bergen. Een geweldig vooruitzicht waar wij met veel plezier naar uitkijken. Het aftellen is begonnen dus laat de winter maar komen!

Vandaag schijnt nog lekker de zon in Oostenrijk, maar daar gaat de komende dagen verandering in komen. De temperatuur maakt een flinke keldering en de sneeuwgrens gaat flink dalen. Oostenrijkse dorpen boven de 2000 meter gaan een wit weekend tegemoet. Heerlijk nieuws, want wat ons betreft mag de winter snel zijn intrede doen.

Sneeuw op een boom

Deze plaatjes gaan weer werkelijkheid worden dit weekend

Een witte wereld

De hooggelegen bergdorpen en skigebieden gaan profiteren van deze korte winterse invasie. Uiteraard is de sneeuwval nog totaal niet van toegevoegde waarde voor het gebied, maar voor de winterstemming voor het aanstaande skiseizoen is het perfect. De zomervakantie is sinds afgelopen week in heel Nederland voorbij, maar veel regio’s in Oostenrijk zijn nog open voor het zomerseizoen. Dus of de gebieden zelf blij zijn met dit winterse bericht valt te betwijfelen. Wij wel, want als we op dit moment uit de ramen kijken, dan zien we het typische druilerige Hollandse weer. Dan hebben wij toch liever die witte wereld!

Boekingsperiode in volle gang

De komende maanden gaan zoals elk jaar spannend worden, want wat gaat Koning Winter ons dit jaar brengen. Wordt het weer zo’n ongekende winter als vorig seizoen? Als we de reisorganisaties mogen geloven, dan is het vertrouwen bij de consument weer helemaal terug en gaan de wintersportboekingen weer als vanouds. Het vroegboekseizoen is in volle gang en de wintersportadvertenties vliegen je om de oren op het internet.

Accommodatie brixental

Sneeuwverwachting in cm

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm t/m zondag
Serfaus-Fiss-Ladis 21
Zillertal Arena 32
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 27
Skicircus Saalbach Hinterglemm 18
Ischgl 41
Sölden 54
Kitzbühel – Kirchberg 16
Ski Arlberg 38
Kitzsteinhorn 55
Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau 18
Hintertuxer Gletscher 50
Mayrhofen 36
Stubaier Gletscher 42
Pitztaler Gletscher 58

Heb jij al geboekt voor skiseizoen 2019/2020? Bekijk het aanbod hier!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in