Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijkse reisorganisaties zien groei in aantal vroegboekingen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Nog een paar weken en dan gaan de meeste Oostenrijkse skigebieden weer beginnen aan het nieuwe winterseizoen. Ondanks dat het seizoen nog moet starten geven de deelstaten in Oostenrijk aan positieve signalen te ontvangen vanuit de Oostenrijkse reisbranche. Een opvallend gegeven, want de matige seizoensstart van vorig jaar heeft veel wintersporters huiverig gemaakt voor het vroegtijdig boeken van een wintersportvakantie. 

In Tirol zijn er tot nu toe 10% meer boekingen gemeten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In Salzburg ligt dit 5% hoger en volgens reisorganisatie Euro Tours in Karinthië zelfs 45% en in Vorarlberg 59%. Hierbij moet wel gezegd worden dat de boekingen betrekking hebben op wintersportvakanties in januari en februari. “De klanten geven aan dat zij vroeg boeken, om zo iets in het vooruitzicht te hebben waar zij naar toe kunnen leven”, aldus Thomas Zanolin van Euro Tours. Veel van deze boekingen komen uit Duitsland en Nederland, maar ook bij de Tsjechen en Italianen zien de Oostenrijkse reisorganisaties een lichte groei.

Voor de wintersportvakanties in december zijn de reisorganisaties nog voorzichtig met voorspellingen. “Veel wintersporters hebben nog niet geboekt voor hun wintersportvakantie in de kerstvakantie. Het is nu nog warm, maar als de eerste sneeuw is gevallen dan kan het ineens snel gaan”, aldus Zanolin.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in