Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijkse liftproducent gaat liften bouwen voor Olympische Spelen in China

Doppelmayr Lifte © www.kirillumrikhin.com

Wintersportredacteur

In 2022 worden de Olympische Winterspelen in China gehouden. Daarvoor moeten negen nieuwe skiliften gebouwd worden. De Oostenrijkse liftproducent Doppelmayr heeft daarvoor gisteren opdracht gekregen.

Zondag werd in Peking in bijzijn van de Oostenrijkse bondspresident het contract ondertekend. Doppelmayr gaat alle negen nieuwe skiliften bouwen die er nodig zijn voor de Olympische Spelen. Het prijskaartje van de liften ligt rond de 50 miljoen euro. In de herfst wordt begonnen met de bouw van de liften.

Ervaring

Het zijn niet de eerste Olympische skiliften die de liftproducent maakt. Zo staan er in Pyeongchang, waar de Olympische Spelen deze winter werden gehouden, maar liefst 22 liften van het bedrijf. In Sotsji werden voor de Winterspelen van 2014 35 nieuwe liften neergezet. In andere dorpen waar het toernooi gehouden werd vind je ook liften van het bedrijf.

Yanqing

De liften worden gebouwd in het skigebied van Yanqing, dat 74 kilometer ten noordwesten van Peking ligt. Er komen vijf achtpersoons gondels, twee zespersoons stoeltjesliften met kap en twee vierpersoons stoeltjesliften te staan. In de herfst van 2019 moeten alle liften werken. Er moet dus flink doorgebouwd worden.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in