Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijks skigebied failliet door pandemie én gebrek aan sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Treurige tijden voor een skigebied in Oostenrijk dat sinds afgelopen woensdag een faillissementsprocedure is ingegaan. Na de pandemie én door een behoorlijk gebrek aan sneeuw de afgelopen jaren, redt het skigebied Sonnberglifte in Wald am Schoberpass het simpelweg niet om de liften open te houden.

Na inspectie van de TÜV bleek dat er veel gerepareerd dient te worden. Voor de reparatiewerkzaamheden is zo’n € 300.000 euro benodigd, en dat is er niet. Niet alleen heeft de pandemie er ingehakt, ook de klimaatverandering komt het laaggelegen skigebied in Steiermark duur te staan.

Pandemie en klimaatverandering hebben grote gevolgen

Sonnberglifte in Wald am Schoberpass is een klein skigebied in het Oostenrijkse Steiermark. De wintersportbestemming heeft het erg zwaar gehad tijdens de pandemie, maar dat is niet de enige factor die maakt dat het skigebied failliet gaat. Laatst schreven we al over hoe de klimaatverandering effect lijkt te hebben op de skigebieden, en ook hier is dat het geval. Sonnberglifte bracht skiërs en snowboarders vanuit het dal naar de pistes gelegen tussen de 850 tot 1200 meter hoogte. Met de onvermijdelijke opwarming van de aarde, is dat nu te laag om nog van voldoende sneeuw te kunnen profiteren. Sleepliften werden afgelopen skiseizoen al stilgezet, maar nu lijkt toch echt het definitieve einde nabij.

Is herinrichten de oplossing?

Samen met de aandeelhouders wordt er gekeken naar mogelijkheden voor een herinrichting. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan zal het skigebied worden verkocht. Of er dan in het vervolg nog geskied kan worden bij de Sonnberglifte in Wald am Schoberpass, is nog maar de vraag. Het is namelijk niet het eerste skigebied dat door de gevolgen van klimaatverandering genoodzaakt is alle activiteiten te staken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in