Nieuwsalert per mail ontvangen

Onvergetelijke tocht naar het Noorderlicht

Lijkt het jou geweldig om een van de indrukwekkendste natuurverschijnselen in het echt te aanschouwen? Ga dan op reis naar Lapland en ontdek het Noorderlicht! 

Misschien is het wel een langgekoesterde wens of heb je er al eens over nagedacht om een reis te maken naar het mysterieuze Lapland om het Noorderlicht zelf te aanschouwen. Het kan nu voor jou werkelijkheid worden tijdens een georganiseerde 8-daagse rondreis naar het sprookjesachtige Lapland. Het poollicht of Aurora Borealis, zoals het Noorderlicht ook wel wordt genoemd, is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer dat enkel en alleen in het donker kan worden waargenomen. Tijdens deze rondreis worden bijzondere avondexcursies gepland met een verschillend karakter, maar met hetzelfde doel voor ogen: het Noorderlicht vinden!

Één dag na aankomst vertrek je al op cross country ski’s door de bossen in de hoop het Noorderlicht te kunnen zien. Je komt tijdens deze tocht gegarandeerd sporen van Arctische dieren tegen. Op dag drie maak je een mooie tocht met de slede door de bossen. Met een beetje geluk zie je deze avond het Noorderlicht. Geïnteresseerden zijn aansluitend in het hotel uitgenodigd om te komen luisteren naar de mythische verhalen over Aurora Borealis. Er doen heel wat bijzondere verhalen de ronde! De volgende dagen staat er onder andere een bezoek aan het meer van Ylässjärvi op de planning. Dit is een wel heel bijzondere activiteit: je krijgt een dik rubberen pak aan waarmee je kunt “floaten” in een wak in het meer. Op je rug drijvend tussen de ijsschotsen, kijk je naar het Noorderlicht. Aansluitend krijg je de gelegenheid om, als contrast op het ijskoude water, de sauna te bezoeken. Op de laatste avond staat er een sneeuwscootersafari gepland tot in de late uurtjes. Velen omschreven het als een magische ervaring om ‘s avonds met de sneeuwscooter door de bossen te cruisen. Ook maak je gedurende deze 8-daagse rondreis zeker kennis met de legendarische Finse “Glow Fried Salmon”. Met houten spijkers wordt de zalm op een houten plank vastgezet en geroosterd bij het kampvuur. Heerlijk!

Kan jij niet wachten om de wonderlijke wereld van Lapland te ervaren? Boek dan een 8-daagse rondreis naar Lapland in de periode vanaf 21 december t/m eind maart op www.arke.nl.

noorderlicht

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in