Nieuwsalert per mail ontvangen

Ontwerp en bouw je eigen ski’s bij Spurart

Ontwerp je eigen ski'sHet bouwen en ontwerpen van ski’s is een vak apart. Het is niet voor niks dat niet elke willekeurige meubelmaker zich waagt aan deze klus. Toch lijkt het mij een enorme kick om mijn eigen ski’s te maken. Na wat onderzoek kwam ik een skibouwer tegen in Innsbruck die weekendcursussen aanbiedt genaamd Spurart. Ontwerp en bouw je eigen ski’s en laat je droom uitkomen!

 

Als we de ski’s van tegenwoordig vergelijken met de ski’s van vroeger, dan kunnen we gerust stellen dat de ski een complete evolutie heeft doorgemaakt. De ski van vroeger is niet meer te vergelijken met die van vroeger. Om ski’s te kunnen maken moet je dan ook echt wel met professionals in zee gaan die alles weten over de eigenschappen van de ski’s.

snowboard ontwerpenIn een stuk ongerepte sneeuw je eigen spoor zetten blijft een enorme kick. Dit maakt het alleen maar mooier wanneer je deze sporen kunt zetten met zelf ontworpen en gebouwde ski’s. In het Duitsland noemen ze het maken van een spoor ‘Spurart’, vrij vertaald spoorkunst. Vandaar dat de skiproducent gekozen heeft voor de naam Spurart. Als we de filosofie van het bedrijf moeten geloven is de berg een oneindig canvas doek en zijn de ski’s de verfkwast. Het bedrijf dat gevestigd is in Oostenrijk maakt voor veel mensen een grote droom waar; het ontwerpen van je eigen ski’s. Omdat zij ook rekening houden met het feit dat iedereen door de weeks werkt, bieden zij de cursussen aan in het weekend. Je kunt dus ook op vrijdagmiddag naar Innsbruck vertrekken en op zondag met studio sport weer op de bank zitten.

Om je ski zo goed mogelijk te maken worden de volgende fases doorlopen:

  • het maken van de vorm
  • zorgen voor de juiste lengte
  • afstellen van flexibiliteit
  • het ontwerpen van de stijl
  • het aanbrengen van kleur
  • het totaal maken van het ontwerp

Bekijk onderstaande video en laat je inspireren.

Meer informatie over de cursus vind je op: Spurart.at

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in