Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

ONDERZOEK: Nederlanders hunkeren naar wintersport

Wintersportredacteur

Wie had dat ooit gedacht… Een heel wintersportseizoen thuis. Geen skivakantie, maar een lockdown met avondklok. De kans dat we dit winterseizoen nog op de latten staan, wordt steeds kleiner. Daarom kijken we maar vast vooruit. Wij kunnen niet wachten tot aankomende winter. En daarmee zijn we niet de enige, zo blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Sunweb.

Nederlanders kunnen niet wachten om weer op vakantie te gaan, maar wat de reisorganisatie niet had verwacht is dat het storm loopt qua wintersportboekingen voor skiseizoen 2021/2022.

We kunnen niet wachten

Sunweb ziet een ontzettende piek in het aantal wintersportboekingen. Normaal gesproken zijn dit aantallen die pas eind april worden gemeten. Of het nou komt omdat we dit seizoen niet op wintersport kunnen of door de geweldige sneeuwweek in eigen land, is onduidelijk. Maar opvallend is het wel. Er zijn al ontzettend veel wintersportvakanties geboekt voor skiseizoen 2021/2022. Niet alleen door klanten met een voucher. Christian Tiefengraber, Director Ski bij Sunweb Group, laat weten dat ruim 55% van de huidige boekingen bestaat uit nieuwe klanten. “Dit laat zien dat Nederlanders er vertrouwen in hebben om de skivakantie alvast te boeken.”

Populaire wintersportbestemmingen

Op dit moment is er met name een piek te zien in het aantal wintersportboekingen voor de kerstvakantie en voorjaarsvakantie van 2022. De drie meest geboekte bestemmingen liggen alle drie in Oostenrijk: Gerlos, Flachau en Mayrhofen. Ook zijn er al veel aanvragen gedaan voor groepsreizen van bedrijven of voor vakanties met meer dan 20 personen.

Boeken met zekerheid

Vanwege de huidige coronasituatie en het gemiste winterseizoen zijn er nog altijd veel mensen met twijfels over het wel of niet nu al boeken van de wintersport. Sunweb doet er alles aan om die bij je weg te nemen. Zo is de reisorganisatie aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), waardoor je bij een eventueel faillissement geen financieel risico loopt. Daarnaast hanteert Sunweb meerdere garanties, zoals een omboekgarantie, repatriëringsgarantie en geldteruggarantie.

De beste deals

Heb jij nog niet geboekt, maar ben je dat wel van plan of wil je alvast een kijkje nemen naar de mogelijkheden? Bij Sunweb heb je inmiddels alweer een ruime keus aan wintersportvakanties. Wat dacht je van de onderstaande deals?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in