Nieuwsalert per mail ontvangen

Ondanks weinig sneeuw toch goede pistes

Het is al weer even geleden, dat er een flink portie sneeuw is gevallen. Het verbaast mij dan ook, hoe goed de sneeuwcondities op de pistes zijn. Afgelopen zaterdag zijn we naar onze ‘place-to-be’  het Nassfeld gegaan (heerlijk zonnige dag, dus laat je de plichten voor wat ze zijn en ga zelf genieten!)
Had er een beetje zwaar hoofd in of het wel lekker skien zou zijn (ben zelf erg van de verse pulverschnee en mooi zonnig weer). Maar moet bekennen, dat het niet tegenviel. Alle respect voor de sneeuwmannen, pistenbulli’s and last-but-not-least de sneeuwkanonnen. De pistes lagen er erg goed bij als je kijkt naar de sneeuwval van afgelopen weken. Dus als je in de Krokusvakantie op vakantie gaat; Er is nog hoop!!Onze dochter skiet al, al was ze een geboren en getogen Österreicher, erg leuk om te zien. Baal er wel vreselijk van dat ze mij inmiddels al het nakijken geeft bij de afdaling. Gelijk een kamikaze piloot (of moet ik zeggen skier) gaat ze met veel vaart de berg af; keurig parallel, waarbij haar ski’s afdrukken -al ware het gilette-scheermesjes- achterlaten in de sneeuw.
Het laatste stuk diep door de knietjes, met de stokken onder haar arm, immer gerade aus.
Ik roep nog na: “bochtjes draaien!!” Niet meer dan een klaterlach is het antwoord.
Bij de liften wacht ze op mij, hangend over haar stokken, big smile, overdreven haar horloge bestuderend (waar de theaterschool wel niet goed voor is!). Goh mam, dat je toch nog naar beneden bent gekomen! Zal ik anders een rollator met skietjes voor je bestellen? En weg is ze weer ….. richting de lift (zucht).
 
Komende zaterdag gaan we in Italie skiën, in Zoncolan. Ben erg benieuwd en zal jullie volgende week berichten.
 
Bis Bald!
www.daskleineparadies.com

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in