Nieuwsalert per mail ontvangen

Olympische skiër schrijft kinderboek

Wintersportredacteur

Skiër David Wise is niet alleen Olympisch kampioen in de halfpipe, hij is ook vader. En in die rol schreef de pro skiër onlangs een kinderboek: ‘Very Bear And The Butterfly’. Mooi om te zien dat zo’n stoere skiër ook een echte familieman kan zijn!

Very Bear And The Butterfly

Very Bear And The Butterfly is het eerste kinderboek van de tweevoudig Olympisch kampioen. De vader van de 6 jaar oude Nayeli Grace en de 3 jaar oude Malachi houdt ervan om zijn kinderen verhalen te vertellen uit zijn eigen leven. Zo is ook het boek ontstaan. In het kinderboek deelt David belangrijke lessen over het karakter en de relaties die het leven zin en plezier geven. Het boek is een metaforische reconstructie van hoe David zijn vrouw Alexandra ontmoette in wat hij de slechtste winter van zijn leven noemde. David was die winter geblesseerd en kon niet skiën. De winter werd uiteindelijk zonder skiën toch de beste winter van zijn leven omdat een prachtig persoon de tijd nam om hem een nieuw en onbetaalbaar perspectief op het leven te leren.

“Onthoud, ook al zijn anderen gemeen tegen je, de enige die kan beslissen hoe jij je daarover voelt, ben jijzelf.”

Waar te koop?

Het boek is voorlopig alleen in de VS te kopen. Voor 19,99 dollar koop je het boek ongesigneerd, voor 10 dollar meer koop je het gesigneerd. Voor 9,46 dollar kun je het boek op de Kindle reader kopen via Amazon.

 

David Wise

In 2009 debuteerde David Wise in de World Cup en pakte toen meteen zijn eerste wereldbekerpunten. Tijdens de WK freestyle skiën in 2009 werd hij vierde op het onderdeel halfpipe. Twee maanden daarna stond hij voor het eerst op een World Cup podium in La Plagne. In 2012 werd hij voor het eerst winnaar bij een World Cup wedstrijd. Bij het WK in 2013 werd hij wereldkampioen halfpipe. Een jaar later werd hij de eerste skiër ooit met een gouden medaille op de Olympische Spelen op het onderdeel halfpipe. Vier jaar later verdedigde hij zijn titel als Olympisch kampioen met succes.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in