Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oberstdorf Kleinwalsertal opent pistes twee weken eerder dan gepland

Wintersportredacteur

Je hebt waarschijnlijk wel meegekregen dat de sneeuw op dit moment met bakken uit de hemel komt in de Alpen. Afgelopen weekend is het sneeuwdek al flink aangevuld en vooral aan de noordkant van de Alpen blijft het maar sneeuwen. Vandaag is het de hele dag sneeuwrijk en door deze sneeuwdump besluiten verschillende skigebieden eerder te openen. Zo ook Oberstdorf Kleinwalsertal, in Söllereck begint het skiseizoen al op donderdag!

Oberstdorf Kleinwalsertal eerder geopend

De Bergbahnen Oberstdorf Kleinwalsertal hebben gisteren aangekondigd eerder te openen in Söllereck. Er is zoveel sneeuw gevallen dat een vroegere start van het seizoen mogelijk is. De Söllereckbahn, de Schrattenwangbahn en het Kinderland „Sölli‘s Winterwelt“ zijn vanaf 30 november 2023 geopend voor wintersporters. Oorspronkelijk stond de opening pas voor 15 december 2023 in Söllereck. Het skigebied start dus ruim twee weken eerder met het winterseizoen. De andere skigebieden in Oberstdorf Kleinwalsertal beginnen het skiseizoen op 8 december 2023.

Actuele info uit het skigebied

Op de website van Oberstdorf Kleinwalsertal valt te lezen dat er al 35 tot 200 centimeter sneeuw op de pistes in de skiregio ligt. De verse sneeuw die deze week valt zorgt dat het sneeuwdek in alle deelskigebieden wordt aangevuld. Maar, dan is het nog niet klaar met de sneeuw, ook donderdag en vrijdag kan er nog een flinke laag uit de lucht vallen, als de huidige voorspellingen uitkomen.

Waar?Sneeuwhoeveelheid
Kanzelwandbahn BergstationOp de piste: 85 cm
Off-piste: 85 cm
Nebelhorn HöfatsblickOp de piste: 140 cm
Off-piste: 140 cm
Heubergbahn TalstationOp de piste: 0 cm
Off-piste: 35 cm
Bergstation Ifen IIOp de piste: 199 cm
Off-piste: 199 cm
Söllereck BergstationOp de piste: 70 cm
Off-piste: 70 cm
Gipfelstation WalmendingerhornOp de piste: 112 cm
Off-piste: 112 cm
Fellhornbahn GipfelstationOp de piste: 102 cm
Off-piste: 102 cm

Sneeuwbeelden

Geniet je mee van de sneeuwval op dit moment?

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in