Nieuwsalert per mail ontvangen

Nu nog zomers, maar daarna winterse invasie?

Wintersportredacteur

Als we naar de weersomstandigheden in de Alpen kijken, dan lijkt de winter weer even verder dan ooit. Op de meeste plekken in Oostenrijk ligt de temperatuur nu ver boven de 15 graden en laat de zon zich regelmatig zien. Toch ziet het er naar uit dat volgende week een stuk wisselvalliger gaat worden en als alle voorspellingen uit gaan komen, dan komt er volgend weekend weer een winterse invasie. Een impuls waarbij ook skigebieden onder de 2.000 meter grens kunnen gaan profiteren. Dat zijn nog eens lekkere vooruitzichten!

Prachtig wakker worden in Oostenrijk vandaag

Misschien wel de mooiste tijd van het jaar

De herfstperiode vind ik misschien wel één van de mooiste jaargetijden (uiteraard is de winter het allermooiste). De omgeving verandert in een paar weken tijd, waarbij je groene weides oranje ziet opkleuren. De sneeuwgrens zie je op en neer schommelen, waardoor iedereen langzaam in de winterstemming komt. Wij dus ook!

Foto’s vanuit Pinzgau vorige week

Veel neerslag onderweg

Rond dinsdag/woensdag gaan de Alpen te maken krijgen met extreem veel neerslag. Jammer genoeg blijft de sneeuwgrens hangen tussen de 2.000 en 3.000 meter, waardoor de ‘normale’ skigebieden hier alleen maar regen gaan ontvangen. De gletsjers daarentegen gaan uiteraard weer voorzien worden van een dikke laag met verse sneeuw. Een goed teken, want de gletsjers kunnen deze winterse impuls goed gebruiken. Deze neerslaggolf concentreert zich voornamelijk aan de westelijke zuidzijde!

Eerste sneeuwdump een feit?

Rond deze tijd zitten wij vol verwachting uit te kijken naar de weersvoorspellingen. Wanneer gaat de eerste sneeuwdump van het winterseizoen komen? Altijd een moment waar wij als fanatieke wintersporters naar uitkijken. Als we nu naar de weerberichten en sneeuwkaarten kijken laten de Alpenkaarten positieve kleuren zien. Veel sneeuw in aantocht dus! Uiteraard moeten we hier nog wel een beetje voorzichtig mee zijn, want er zit nog een week tussen nu en de mogelijke sneeuwinvasie!

We gaan het afwachten en laten we hopen dat we volgend weekend ook winterse plaatjes kunnen delen vanuit skigebieden onder de 2.000 meter grens. Zou een mooi begin zijn van dit nieuwe winterseizoen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in