Nieuwsalert per mail ontvangen

NK Freeride vanaf dit seizoen tijdens Poederbaas Freeride Festival

Wintersportredacteur

De aankomende jaren wordt het NK Freeride gehouden binnen het Poederbaas Freeride Festival. Dat werd vorige week afgesproken door de NKBV en Poederbaas, die samen het Poederbaas Freeride Festival organiseren in Val Thorens. 

NK Freeride 2019

Het NK Freeride skiën en snowboarden werd de afgelopen jaren georganiseerd in de NK Freeride Week. Vanwege een tekort aan sponsorgelden werd de week vorig seizoen echter geannuleerd. Daarom moest er worden gekeken naar een nieuwe manier om het NK Freeride te kunnen laten plaatsvinden. Die is gevonden in de samenwerking met het Poederbaas Freeride Festival. Wanneer het festival en dus ook het NK Freeride 2019 wordt georganiseerd is nog niet bekend, daarover later meer.

Poederbaas Freeride Festival

De afgelopen jaren heeft Poederbaas verschillende malen met succes het Poederbaas Freeride Festival georganiseerd, met als doel de freeride sport toegankelijk te maken. Het festival begon klein, met 48 deelnemers, maar is uiteindelijk een festival geworden met vele deelnemers. Vanwege het succes van het festival is er een samenwerking met de NKBV tot stand gekomen, waardoor nu het NK en het Poederbaas Freeride Festival samenkomen.

Hoe ziet het eruit?

Voor de deelnemers aan het festival gaat er weinig veranderen. Als je deel wilt nemen aan een toegankelijke en toffe freeride wedstrijd, dan ben je hier aan het juiste adres. Het enige andere is dat de winnaar van de finale run wordt bekroond tot Nederlands Kampioen Freeride skiën/snowboarden. Naast de wedstrijd worden ook diverse clinics en andere toffe evenementen georganiseerd. Houd Poederbaas via social in de gaten voor meer informatie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in