Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

NK/BK Freeride staat voor de deur: wat je kunt verwachten?

© Nick Bezemer

Wintersportredacteur

Het is bijna zover, vanaf dit weekend staat Kappl in het teken van het NK/BK Freeride en Poederbaas Freeride Festival. De beste freeriders van Nederland en België reizen af naar het Paznauntal om te strijden voor de titel. Om jou en ons voor te bereiden hebben we gesproken met Lisanne van Poederbaas. Zij vertelt over het event en haar verwachtingen!

NK/BK Freeride en Poederbaas Freeride Festival

In 2024 wordt alweer de negende editie van het NK Freeride georganiseerd. Alle freeriders krijgen de kans om zich tijdens dit event te bewijzen en om zich te ontwikkelen in de sport. De hoogst haalbare prijs van het evenement? De titel: Beste Freerider van Nederland. Tijdens het NK Freeride skiën/snowboarden deelnemers buiten de gemarkeerde piste en daarbij worden ze beoordeeld door een vak-jury. Dit jaar wordt voor het eerst ook de titel Belgisch Kampioen uitgedeeld.

Niet zelf meedoen, maar wil je wel aanwezig zijn tijdens het Poederbaas Freeride Festival? Dat kan natuurlijk ook! Naast het NK/BK wordt er ook een grote ski- en snowboardtest georganiseerd in Kappl. De hele week kunnen de nieuwste materialen getest worden. Ook zijn er verschillende interessante clinics te bezoeken en je kunt natuurlijk kijken bij het NK/BK.

ac_unit

Skiinformatie X Poederbaas

Via Skiinformatie nemen we je mee achter de schermen van de gebeurtenissen in Kappl. Lisanne van Poederbaas neemt de socials over en deelt live-beelden vanaf het event. Ben je benieuwd naar het NK/BK en Freeride Festival? Vergeet de Skiinformatie Insta dan vooral niet te volgen volgende week en houd ook de website in de gaten!

Ontmoet: Lisanne van Poederbaas

Lisanne van Dam wordt het liefste omringd door de bergen, maar woont in Amsterdam. “Vaak ben ik in Spanje op bezoek bij mijn zus en maken we lange hikes of gaan we snorkelen. Mijn ski-avontuur begon in de achtertuin van mijn ouders op gras. Toen ik op wintersport ging, was ik zo enthousiast dat ik begon met slalom skiën. Daarna ben ik gaan freeriden. Dit maakte mij heel erg blij omdat het een beetje voelt alsof je zweeft. Sindsdien ben ik heel vaak in de sneeuw bij vrienden die ik heb leren kennen in Val Thorens.”

Bij het NK/BE Freeride en Poederbaas Freeride Festival staat Lisanne model voor de nieuwe collectie van Poederbaas en gaat ze live-content maken voor Skiinformatie!

Wat zijn je verwachtingen voor volgende week?

Lisanne is al erg benieuwd naar volgende week! Ze verwacht een spannende, maar ook erg gezellige week met veel wintersporters. Ze is benieuwd naar alle mensen in de freeride-wereld die ze gaat ontmoeten. Een week waarin freeriden centraal staat, wat wil je nog meer? “Ik vind het ontzettend leuk om ook in Nederland mensen te leren kennen die freeriden en tochten maken buiten de pistes. Dus ik heb er ontzettend veel zin in!”

Wat verwacht je dat het hoogtepunt van het event voor jou is? 

Lisanne: “Ik kijk er vooral naar uit om de wedstrijden te bekijken. Maar ook om nieuw materiaal te testen en verschillende clinics te volgen. De snow safety clinic spreekt mij heel erg aan omdat ik zo veilig mogelijk freeride skiën heel belangrijk vind. En ik heb ook heel veel zin om lekker te dansen op het festival.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in