Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuws uit het Skicircus: dit kun je aankomende winter verwachten

© Michael Geißler

Wintersportredacteur

Wat er allemaal te beleven valt in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn aankomend winterseizoen 2022/2023? Naast een nieuwe lift in Leogang zijn er enkele evenementen die je niet wilt missen, zoals de Freeride World Tour in Fieberbrunn. Daarnaast is het bekende BERGFESTival terug van weggeweest. Een ander leuk nieuwtje uit het Skicircus is de nieuwe app. Deze zal voor veel gemak zorgen op de pistes! In dit blog lees je nog meer nieuws uit het Oostenrijkse skigebied voor aankomende winter.

Nieuw in het Skicircus: de lift Asitzkogelbahn

Een van de grootste veranderingen in het Skicircus is de nieuwe lift in Leogang. De Asitzkogelbahn is gemoderniseerd tot een 8-persoonsstoeltjeslift. Na 20 jaar is de Sportbahn 2000, die eerst op deze plek stond, met pensioen. Sinds vorige zomer is er hard gewerkt aan de nieuwe Asitzkogelbahn en met veel succes, de lift is klaar voor gebruik!

  • Soort lift: hogesnelheidsstoelstjeslift
  • Aantal personen per stoel: 8
  • Hoogte dalstation: 1674 meter
  • Hoogte bergstation: 1911 meter
  • Lengte traject: 836 meter
  • Hoogteverschil: 236,5 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 2:50 minuten
  • Capaciteit: 3700 personen per uur

Concert TONspuren

Een datum om in je agenda te zetten is 8 december 2022, dan is namelijk het concert TONspuren. Wat dit evenement inhoudt? Met TONspuren beleef je een muzikale namiddag in Leogang, met allerlei concerten en live-acts. Van moderne muziek tot traditionele geluiden, je komt het allemaal tegen op deze namiddag in Leogang.

Het bekende BERGFESTival

Meer nieuws in het Skircircus! Het BERGFESTival wordt weer gehouden in Saalbach dit jaar. Markeer 9 tot 11 december 2022 maar in je agenda, want dan staat dit grote festival in de Alpen te gebeuren. Namen die al bekend zijn gemaakt voor de editie van dit jaar zijn onder andere Billy Talent, Wanda, Clueso, Frank Turner & The Sleeping Souls, Roy Bianco & Die Abbrunzati Boys, Kaffkiez en Mamo Kurt. De tickets zijn al te koop, als je erheen wilt kun je dus al boeken!

Na 2 jaar terug: Rave on Snow

Van 15 tot 18 december 2022 is het concert Rave on Snow. Na een gemis van twee jaar is het concert nu terug. Net voor het einde van het jaar kun je drie dagen lang losgaan in het Glemmtal. Op het evenement zullen meer dan 70 verschillende DJ’s en live-acts aanwezig zijn. Daarnaast kun je overdag natuurlijk skiën in het Skicircus.

Freeride World Tour in Fieberbrunn

Van 11 tot 17 maart 2023 is in Fieberbrunn de Freeride World Tour. Met deze tour gaan verschillende freeriders langs vijf landen en wintersportgebieden om te strijden tegen elkaar. In Fieberbrunn wordt er midden maart gestreden op de Wildseeloder. Een echte uitdaging! De freeriders klimmen ongeveer 40 minuten omhoog om daarna vanaf 2118 meter hoogte een afdaling te maken van 620 meter. Op sommige stukken heeft de piste een hellingsgraad van 70 procent (!).

© Freeride World Tour

Nieuw in het Skicircus: de Home of Lässig app

Vanaf aankomende winter is er een nieuwe app in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. De Home of Lässig app gaat het je vanaf nu nog comfortabeler maken tijdens je wintersport in het Skicircus. Tijdens het skiën kun je namelijk veel informatie snel via je telefoon vinden. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk om de routes te plannen, want alle dorpen, pistes en liften zijn in de app opgenomen. Daarnaast vind je alle actuele informatie over de liften en pistes. Maar dat is niet het enige! Je kunt ook weer- en sneeuwvoorspellingen bekijken, evenementen opzoeken en skipassen online aanschaffen. Ideaal voor je wintersport in het Skicircus!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in