Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

FOTO-UPDATE: de nieuwe 8 SBK Asitzkogelbahn in Leogang

Nieuwe lift in Leogang

© Leoganger Bergbahnen

Wintersportredacteur

In het bekende Oostenrijkse skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn wordt op dit moment een nieuwe lift gebouwd. Vanaf komend winterseizoen kun je al genieten van de nieuwe 8 SBK Asitzkogelbahn. Deze nieuwe lift in Leogang zal de Sportbahn 2000 vervangen en voor meer comfort zorgen. Nieuwsgierig naar de nieuwe lift?

Nieuwe lift in Leogang

De bouw van de lift stond al een tijdje op de planning, maar werd verschoven naar januari 2022. En nu is men alweer enige tijd bezig om de lift op tijd af te krijgen voor het nieuwe seizoen. De 8 SBK Asitzkogelbahn zal november 2022 open gaan als alles volgens planning verloopt. De nieuwe lift heeft meer capaciteit, meer comfort en zal iets sneller gaan dan de oude. Zo kan je bij de nieuwe lift in Leogang bijvoorbeeld genieten van stoelverwarming, weerkappen, een veiligheidsbeugel en een automatisch systeem bij het in- en uitstappen. De nieuwe lift is van de firma Doppelmayr.

De oude 6-er Sportbahn 2000 krijgt na 20 jaar in Leogang een tweede leven in een Pools skigebied. Als je deze lift nog eens een bezoekje wilt brengen kun je hem bewonderen in het skigebied Master- Ski Tylicz.

Feiten & cijfers van de nieuwe lift in Leogang

Door de vernieuwing van de 8 SBK Asitzkogelbahn zal je in de toekomst eerder boven zijn. Daarnaast zal je minder lang moeten wachten bij het dalstation door de verhoogde capaciteit, deze stijgt van 2376 personen per uur naar 3700 personen. Alle andere feiten en cijfers lees je hieronder:

  • Soort lift: hogesnelheidsstoelstjeslift
  • Aantal personen per gondel: 8
  • Hoogte dalstation: 1674 meter
  • Hoogte bergstation: 1911 meter
  • Lengte traject: 794 meter
  • Hoogteverschil: 236,5 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 3:30 minuten
  • Capaciteit: 3700 personen per uur

De actuele gang van zaken

Op dit moment is de bouw in volle gang, zodat jij deze winter gebruik kunt maken van de nieuwe lift! Zoals je kunt zien is men al flink gevorderd! Herken jij Leogang in de zomer?

Nog meer verbeteringen

Deze lift is het laatste puzzelstukje in het moderniseringsplan van Leogang. In het nieuwe skiseizoen 2022/2023 kun je niet alleen genieten van de 8 SBK Asitzkogelbahn, maar ook van een bredere piste in de buurt van het dalstation. Het dalstation is gemoderniseerd met verwarmde groepsruimtes en lockers. Op de zuidzijde van het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Die zorgen voor de groene zonne-energie voor het dalstation.

Wintersport in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

De naam Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zal je niet vreemd in de oren klinken, dit is namelijk een razend populair wintersportgebied voor Nederlanders. Waarom? Waarschijnlijk door de vele mogelijkheden van dit skigebied. Er zijn namelijk 270 kilometer aan pistes te vinden én je kunt er ook nog eens genieten van een uitermate gezellige après-ski. Dit gebied bestaat uit een combinatie van inspanning en ontspanning. Perfect voor beginners en er is genoeg uitdaging voor gevorderde skiërs/snowboarders.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in