Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe skilift in Schladming-Dachstein in 2024/2025: Kaiblinggrat

© Haus Kaibling

Wintersportredacteur

Vanaf volgend winterseizoen kun je in de nieuwe skilift Kaiblinggrat stappen in skigebied Schladminger 4-Berge-Skischaukel in de regio Schladming-Dachstein. In het skigebied wordt de krachtigste skilift van Steiermark gebouwd. De nieuwe skilift Kaiblinggrat brengt je vanaf skiseizoen 2024/2025 de Hauser Kaibling op en dit is wat we tot nu toe weten!

Nieuwe skilift Kaiblinggrat in Schladming-Dachstein

De nieuwe 8-persoons skilift vervangt de oude 4-persoons Quattralpina uit 1992. Daarmee krijgt de lift dus niet alleen een grote update qua modernisatie, ook een hele nieuwe naam: Kaiblinggrat! De innovatie is in de regio bijzonder door de capaciteit van de lift. Komende winter kan deze skilift maar liefst 3600 personen per uur vervoeren. Na 4,5 minuten in de lift sta je op 1870 meter hoogte in Schladming-Dachstein. De liftsnelheid is 6 meter per seconde en Leitner is de producent van de gloednieuwe lift in het skigebied Schladminger 4-Berge-Skischaukel. Ook de stations worden volledig aangepakt. Het Italiaanse designbedrijf Pininfarina zorgt voor de looks en alle handige voorzieningen. We zijn al erg benieuwd naar het resultaat!

Feiten & cijfers van de lift

De nieuwe lift Kaiblinggrat krijgt 68 moderne nieuwe stoeltjes met weerkap, stoelverwarming en individuele voetsteunen. De nieuwe aandrijving is milieuvriendelijk en geluidsarm. Een bijzondere faciliteit aan deze lift is het instapgedeelte. Hier is een modernisering toegevoegd voor kleine kinderen. Jonge wintersporters kunnen straks instappen via de transportband en een soort heftafel. Hiermee zijn ze automatisch 15 centimeter groter tijdens het instappen en kunnen ze dus gemakkelijker plaatsnemen in de lift. De kans op ongelukken met kids die bijvoorbeeld uit de lift vallen wordt zo geminimaliseerd.

  • Lift: stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 8
  • Hoogte dalstation: 1414 meter
  • Hoogte bergstation: 1868 meter
  • Lengte traject: 1442 meter
  • Hoogteverschil: 454 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 4:30 minuten
  • Capaciteit: 3600 personen per uur

Bouw-update nieuwe skilift Kaiblinggrat

De bouwwerkzaamheden zijn al begonnen in Schladming-Dachstein. De oude lift is al volledig afgebroken en nu is het tijd voor de nieuwbouw. Na een feestelijke ceremonie is het startsein gegeven. Alle belangrijke personen van het skigebied en uit de regio waren aanwezig.

Schetsen nieuwe skilift Kaiblinggrat

Zo gaat de nieuwe lift eruitzien!

Benieuwd naar nog meer nieuwe liften die in de Alpen worden gebouwd? Lees hier verder!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in