Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe openingsdatum bekend voor de volledige Stelviopas

Wintersportredacteur

Op 6 juni opende het zomerskigebied op de Stelvio Gletscher, maar de toegangsweg, de Stelviopas, is nog steeds niet helemaal klaar voor gebruik. De overtollige sneeuw op de bergpas en het lawinegevaar maakten dit een lastig jaar voor de medewerkers en sneeuwruimers. Op dit moment is de Stelviopas alleen gedeeltelijk en op beperkte tijden geopend. Maar, daar lijkt verandering in te komen!

Stelviopas gedeeltelijk geopend

De afgelopen weken kon je over de Stelviopas, maar nog niet volledig. Er gelden nog steeds verschillende beperkingen. Je kunt al sinds begin juni gedeeltelijk over de Stelvio vanaf de Italiaanse kant (Bormio) maar op beperkte tijden. De bergpas is alleen geopend tussen 6.00 en 12.00 uur. Deze beperking heeft te maken met het lawinegevaar. De Stelviopas was nog helemaal niet geopend vanaf de Zuid-Tiroolse kant vanuit Trafoi. Hier ligt nog te veel sneeuw en is de bergpas nog niet klaar voor het zomerseizoen. In de buurt is wel de Umbrailpas al volledig geopend.

Vanaf dit weekend volledig geopend?

Waarschijnlijk opent de bergpas volledig vanaf dit weekend. De laatste voorbereidingen door de wegendienst worden momenteel getroffen. De laatste sneeuw gaat van de weg, het asfalt wordt gerepareerd en de borden geïnstalleerd. Voor nu staat de opening gepland voor 21, 22 of 23 juni, maar de weersomstandigheden kunnen nog roet in het eten gooien. “Afgelopen winter was het sneeuwruimen complexer dan voorgaande jaren, omdat er voortdurend sneeuw viel”, meldt directeur van de wegendienst Philipp Sicher. Ook waren de temperaturen uitzonderlijk laag op hoogte!

Zo is het momenteel in het zomerskigebied:

【LIVE】 Summer ski area in Stelvio pass - Weather | SkylineWebcams

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in