Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe liftverbinding tussen Nauders en Schöneben gepland

Wintersportredacteur

In Nauders am Reschenpass staat de volgende grote fusie van skigebieden op de planning. Ze bereiden momenteel de liftverbinding tussen Nauders en Schöneben voor. Het skigebied boven de Reschensee ligt drie kilometer van de grens met Italië. Sinds afgelopen winterseizoen hadden Nauders, Haideralm, Watles, Trafoi en Sulden het kaartenverbond ‘Twee Landen Skiarena’. Men gaat nu wederom een stap verder.

Politici Zuid-Tirol steunen project

Politici uit Zuid-Tirol gaven al bij de opening van de verbindingsbaan tussen de Haideralm en Schöneben aan dat zij het nieuwe project zouden ondersteunen, ook op het financiële vlak. Aan de Oostenrijkse zijde zijn ze iets terughoudender. Een bestuurslid van de Nauderer Seilbahn geeft aan dat er momenteel gesprekken zijn en dat hij er nog niet al te veel over kwijt wil. Wel geeft hij aan dat het eerdergenoemde kaartenverbond goed is bevallen.

Onderzoek naar opties

De burgemeester van Nauders is het eens met de uitspraken van het bestuurslid van de Nauderer Seilbahn. Ook geeft hij aan dat de geplande fusering een enorme kans zou zijn voor beide skigebieden. Het project is technisch haalbaar, ondanks dat het niet heel eenvoudig lijkt te worden. Beide gebieden liggen aan verschillende kanten van het dal. Men is nu opties aan het onderzoeken om de gebieder met elkaar te verbinden. De meest voor de hand liggende oplossing zou een kabelbaan over het dal zijn. De aanleg van verdere pistes staat momenteel niet op de planning. Ook moet er nog gekeken worden of het project financieel haalbaar is.

 

Steun van beide partijen

Voordat de verbinding gerealiseerd kan worden, moeten beide partijen het project gaan steunen. Momenteel steunt voornamelijk Zuid-Tirol het project, Noord-Tirol is minder happig op de verbinding. Vanuit het toeristisch oogpunt is de fusie waarschijnlijk positieve stimulans.

Het nieuw samengevoegde skigebied Schöneben-Haideralm adverteert momenteel op het internet met elf liften en 65 kilometer aan pistes. Nauders zelf heeft 15 liften en 75 km aan pistes.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in