Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Nauderer Bergbahnen AG

Nieuw in Nauders: 6-persoons stoeltjeslift Goldseebahn

Wintersportredacteur

De nieuwe 6-persoons Goldseebahn in Nauders is goed nieuws voor iedereen die er aankomend skiseizoen naartoe gaat. De nieuwe, hypermoderne stoeltjeslift vervangt straks de twee oude sleepliften Goldseelift en Ideallift. Beide liggen centraal in het skigebied en zijn nodig toe aan vervanging.

Als alles volgens plan verloopt, is de nieuwe 6-persoons Goldseebahn in Nauders in december 2021 klaar voor gebruik.

Nieuwe Goldseebahn in Nauders

Nauders is aankomende winter een nieuwe stoeltjeslift rijker en twee oude sleepliften armer. De Goldseelift en Ideallift bieden samen al jaren toegang tot een hele fijne, brede blauwe piste welke zeer geschikt is voor beginners en gezinnen met kinderen. Beide sleepliften worden straks vervangen door de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Goldseebahn. Voor wintersporters betekent dit meer snelheid, comfort én een nieuwe piste. Met de bouw van de nieuwe lift komt er namelijk ook een nieuwe blauwe afdaling bij. Het zomerse belevenispark Goldwasser moet daarom wel iets opschuiven en komt straks bij het bergstation van gondellift Bergkastel te liggen.

Ganderbildlift straks ook verleden tijd

Fase twee van het plan gaat volgend jaar van start. Dan wordt ook de oude Ganderbildlift ontmantelt en vervangen. Voor deze stoeltjeslift komen twee skibruggen en een skitunnel in de plaats. Hierdoor ontstaat er een betere doorstroming richting het gedeelte Pieng in het skigebied.

Feiten en cijfers nieuwe 6-persoons Goldseebahn in Nauders

Benieuwd wat je van de nieuwe, hypermoderne Goldseebahn in Nauders kunt verwachten? We hebben alle feiten en cijfers voor je op een rijtje gezet.

 • Soort lift: 6-persoons stoeltjeslift
 • Specificaties: weerkap, stoelverwarming, kinderbeveiliging op elke zitplaats, beugel die automatisch dichtgaat en speciale haken voor mountainbikes in de zomer.
 • Aantal stoeltjes: 41
 • Aantal liftpalen: 9
 • Hoogte dalstation: 2070 meter
 • Hoogte bergstation: 2240 meter
 • Lengte traject: 650 meter
 • Snelheid: 5,5 meter per seconde
 • Duur rit: 3:10 minuten
 • Capaciteit: 2400 personen per uur
 • Fabrikant: Doppelmayr

Leuk weetje: de technische naam van de nieuwe 6-persoons Goldseebahn in Nauders is ‘6-CLD-B’. Dit staat voor: 6 (aantal personen), CLD (chairlift detachalbe) en B (Bubble).

Wintersport in Nauders

Het sfeervolle bergdorpje Nauders ligt in een hoogdal van de Reschenpass, niet ver van het drielandenpunt Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Je vindt hier een gemoedelijk en sneeuwzeker skigebied met zo’n 75 km aan pistes tussen de 1400 en 2750 meter hoogte. Het skigebied is super kindvriendelijk en biedt daarvoor allerlei faciliteiten als het Nauderix Kinderland, kinderopvang, een speciaal kinderrestaurant en ga zo maar door. Nauders is op haar beurt weer onderdeel van de Zwei Länder Skiarena. Wanneer je voor deze skipas kiest, kun je in Nauders en nog vier andere skigebieden skiën. Die liggen in Oostenrijk en Italië en zijn samen goed voor 211 km aan pistes.

Mogelijk in de toekomst verbonden met Schöneben

Laatst kon je al lezen dat er op dit moment ook onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van een skiverbinding tussen het Oostenrijkse Nauders en het Italiaanse Schöneben-Haider Alm. De liftbedrijven van beide skigebieden hebben nu samen opdracht gegeven voor een voorlopig project van deze mogelijke verbinding. Tot nu toe is niks nog zeker. Mocht alles wel doorgaan, dan ontstaat er een grensoverschrijdend skigebied met 150 tot 160 km aan pistes. Meer lees je in onderstaand artikel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in