Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuw grootste skigebied van Oostenrijk in 2016/2017

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De strijd tussen Saalbach en Skiwelt om wie de grootste heeft is weldra voorbij. Vanaf volgende winter is het namelijk Ski Arlberg dat met die eer mag strijken. Dankzij de nieuw te bouwen Flexenbahn worden Zürs en Stuben met elkaar verbonden en kun je er genieten van maar liefst 305 km aan aaneengesloten pistes.

Het skigebied knalt er deze zomer 45 miljoen euro tegenaan om vier nieuwe liften te bouwen: De Trittkopfbahnen I en II, de Albonabahn II en de Flexenbahn. Van Zürs uit brengt de Trittkopfbahn I je naar het nieuwe tussenstation van waaruit wintersporters naar het nieuwe bergstation van de Trittkopfbahn II kunnen reizen of met de nieuwe Flexenbahn naar Alpe Rauz in Stuben. Vanaf daar brengt de nieuwe Albonabahn II je verder Stuben in. Ook is het mogelijk om van de Alpe Rauz uit gemakkelijk je tocht te vervolgen naar de skigebieden van St. Anton en St. Christoph. Zo zijn St. Anton, St. Christoph, Stuben, Zürs, Lech, Oberlech, Schröcken en Warth te bereiken.

Flexenbahn
De nieuwe Flexenbahn wordt een gondellift met 47 10-persoons cabines. Over de reis in de lift doe je 6 minuten over 1,8 kilometer en overbrug je 562 hoogtemeters. De comfortabel uitgeruste kabines beschikken over panaromaramen die je een prachtig uitzicht geven over het Klostertal en de Arlbergpass naar St. Christoph. Dankzij de nieuwe Flexenbahn hoeven er dagelijks 120 bussen minder te rijden en ook zullen er minder auto’s door de dorpen rijden. Bovendien worden er geen nieuwe pistes gebouwd en zo blijft de natuur zo veel mogelijk onaangetast. Ook milieuliefhebbers kunnen dus met een gerust hart de nieuwe lift pakken.

Wil je weten hoe het skigebied eruit komt te zien met de nieuwe liften in de planning? De panoramakaart bovenaan dit bericht vind je hier. Hieronder een korte videoimpressie van hoe de liften eruit te komen zien en wat foto’s van de nieuwe stations.

Tussenstation Tritkopf

Zwischenstation_Trittkopf_02

Tussenstation Trittkopf

Dalstation Trittkopf

Dalstation Trittkopf

Dalstation Trittkopf

Dalstation Alpe Rauz

Dalstation Alpe Rauz

Dalstation Alpe Rauz

Dalstation Alpe Rauz

Bergstation Trittkopf

Bergstation Trittkopf

Bergstation Trittkopf

Bergstation Trittkopf

Niet alleen in Ski Arlberg wordt er deze zomer flink gebouwd aan de verbinding van skigebieden. Ook vanuit Saalbach (Viehhofen) komt er een nieuwe lift naar Zell am See. Daarmee wordt ook dat gebied nog veel groter. Daar is het echter niet mogelijk zonder busverbinding van Zell am See naar Saalbach te skiën. Andersom is dat wel mogelijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in