Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuw après-ski concept in Sölden: met je eigen drank de bar in

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Sölden komt een après-ski eigenaar met een geheel nieuwe concept voor de wintersport. Zo kun je in de Ötzi Stadl komende winter je eigen drankjes meenemen naar de après-ski én genieten van de muziek en gezelligheid. Je betaalt een vast bedrag voor toegang en de dj, alle drankjes regel je zelf. Wat vind jij van dit idee?

Nieuw: neem je eigen drank mee naar de après-ski

Denk je eens in: nooit meer met een vol blad bier of shotjes door de hossende menigte schuifelen, maar met je eigen koelbox of kratje de après-ski in. Je betaalt € 15,- om binnen te komen, neemt je eigen drankjes mee en kunt zo relatief goedkoop van een avondje après-ski genieten. Kun jij het je voorstellen? Après-ski bar eigenaar Andy Brugger uit Sölden wil dit nieuwe concept implementeren in zijn après-ski bar in Sölden.

Hoe dit werkt? Bij binnenkomst in de après-ski bar wordt er aan de gasten gevraagd of ze zelf drankjes mee hebben genomen of niet. Zo ja, dan wordt er € 15,- per persoon in rekening gebracht voor toegang tot de locatie en de muziek van de dj. Bij de kassa krijgen alle gasten die betaald hebben een bandje en daarmee is de tweedeling duidelijk. Je kunt namelijk ook ‘gewoon’ drankjes bij de bar bestellen in de Ötzi Stadl.

Bekend concept in andere landen

Hoe de après-ski eigenaar op dit idee is gekomen? Het concept is niet nieuw, in onder andere Texas, Thailand en Zwitserland wordt dit al jaren gebruikt. De reden waarom dit concept is bedacht, is om de mensen die in het gehuurde appartement of hotel drinken naar de kroeg te halen. Dit is een alternatief voor de ‘huisfeestjes’.

Nu al veel ophef

Bij veel mensen gaan er nu al alarmbellen rinkelen door dit nieuwe concept in de après-ski bar. Ze verwachten verschillende problemen. Brugger reageert op de ophef in Tiroler Tageszeitung: “Wij zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Bij de kassa krijgen de zelf-consumenten een polsbandje en een zitplaats. De huisregels worden duidelijk gecommuniceerd en moeten worden nageleefd.” Toegang tot de après-ski bar is alleen mogelijk tussen 20.00 uur en 23.00 uur, daarna sluiten de deuren en blijft de Ötzi Stadl nog open tot 2.30 uur. “De zitplaatsen bij de twee bars zijn bedoeld voor gasten die geen eigen drankje hebben meegenomen. Als ze naast een groep met een bierkratje gaan zitten en mee willen drinken, moeten ze eerst naar de kassa en ook een bandje van € 15,- kopen.”

Strenge huisregels

De eigenaar heeft duidelijke regels opgesteld zodat de gevolgen bij ongewenst gedrag duidelijk zijn. Zo moet je bijvoorbeeld als je betrapt wordt op het drinken van eigen consumpties zonder polsbandje € 30,- in plaats van € 15,- betalen. Ook zijn er uitsmijters aanwezig die gasten die zich niet gedragen naar buiten begeleiden. Brugger verwacht zo’n 150 tot 160 wintersporters per avond in zijn après-ski bar in het hoogseizoen. We gaan de komende weken meemaken of het nieuwe concept aanslaat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in