Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlander start nieuw skibrillenmerk: Fresh Goggles

Wintersportredacteur

Onlangs is de Nederlandse skileraar Sandro von Haller een nieuw skibrillenmerk gestart: Fresh Goggles. Fresh Goggles maakt skibrillen met lens die makkelijk te verwisselen is. Met behulp van magneetjes in het frame zit de lens vast. Hierdoor kan je gemakkelijk en snel je lens verwisselen. Je vindt het merk nu op Kickstarter.

Fresh Goggles

Het idee voor Fresh Goggles is drie jaar geleden ontstaan. Sandro was voor zijn vierde seizoen als skileraar in Oostenrijk en begon het zat te worden dat hij voor elk weertype een andere bril moest hebben. Daarnaast was ook de aanschafprijs van de brillen die hij versleet erg hoog. Hiermee is hij gaan puzzelen en is zo zijn eigen skibrillenmerk begonnen. Hier zat nog een voordeel aan verbonden. De retailer zit nu namelijk niet meer tussen de consument en de producent. Fresh Goggles verkoopt de skibrillen rechtstreeks aan de consument voor een eerlijke prijs, zo zegt Sandro zelf. Hij vertelt:

Samen met een team van instructeurs ging ik op onderzoek uit naar het ontwikkelingsproces van skibrillen. Ik reisde naar China om te kijken bij verschillende fabrieken, sprak met designers en met heel veel skiërs en boarders. Al snel werd duidelijk dat de retailers tussen de producent en de consument uit moet. De retailers hebben enorme marges op de brillen waar de consument uiteindelijk de dupe van is.

 

Zelf je bril samenstellen

De skibril van Fresh Goggles is zelf samen te stellen. Omdat de lenzen zo makkelijk te verwisselen zijn, kan zelf je de kleur van je lens en de kleur van je frame kiezen. Zo kies je zelf welke kleurencombinatie je wilt. Fresh Goggles heeft lenzen voor zowel goed als slecht weer. De lenzen passen op elk frame, dus daar hoef je geen rekening mee te houden.

Live on kickstarter

The easiest way to change a lens. The Magnetic lens system by Fresh Goggles! Now live on: https://www.kickstarter.com/projects/1505758612/customizable-magnetic-snow-goggles-by-fresh-goggle

Gepostet von Fresh Goggles am Montag, 8. Oktober 2018

Kickstarter

Sinds 3 oktober staat de kickstart campagne van Fresh Goggle online. Hier kun je de hele set, bestaande uit een frame, mooi weer lens, slecht weer lens en een hardcase, vooraf bestellen voor slechts €70,-. Daarnaast kun je ook andere sets bestellen voor een hoger bedrag. Deze sets bieden ook meer mogelijkheden. Het grootste pakket kost minimaal €230,- en hiervoor krijg je 4 complete sets. Dat betekent dat je nog geen €60,- betaalt voor een complete skibril met extra lens. Mocht je interesse hebben in Fresh Goggle of meer willen weten, bezoek dan eens hun website via deze link. De website van hun Kickstart campagne vind je hier.

Niet getest

Het verkooppraatje van de goggle klinkt goed. Een goede bril tegen een goede prijs. Of dit ook zo is moet natuurlijk de praktijk uitwijzen. Hoe lang gaat de bril bijvoorbeeld mee? En is het zicht echt zo goed? Wij hebben de goggle nog niet getest, dus kunnen er nog niets over zeggen. We horen graag jullie reviews!

Waar moet je op letten?

In het artikel hieronder vertellen we hoe je met slecht weer toch goed zicht kunt hebben op de pistes. Een goede skibril is hierbij heel belangrijk.

Goed zicht op de piste bij slecht weer: wat heb je nodig?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in