Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlander omgekomen bij lawine in Duitse Alpen

Donderdagmiddag heeft zich in de Berchtesgadener Alpen een tragedie afgespeeld. Een 24-jarige Nederlander verloor het leven nadat hij door een lawine werd meegenomen.

De afgelopen week heeft het in de Alpen flink gesneeuwd. Omdat de temperaturen nu weer stijgen leidt dat tot veel lawines met natte sneeuw die spontaan ontstaan. Dat gebeurde gisteren ook in de bergen nabij het skidorpje Schönau am Königssee.

Familiedrama

De Duitse krant FOCUS laat weten dat bij het het drama een Nederlands gezin betrokken was dat in de regio onderweg was. Rond 16.15u werd een van de familieleden, de 24-jarige zoon, op een hoogte van circa 1.650 meter meegenomen door een lawine. Daarop viel hij zo’n 60-80 meter naar beneden over een rotsachtige ondergrond. Bij de val raakte hij zwaargewond aan het hoofd en overleed hij ter plekke.

De familie daalde af naar de zoon, maar ze konden niets meer voor hem doen. Pas rond 18.00u kon de familie de nooddiensten inschakelen, nadat ze verder waren afgedaald.

Bergredding

Een bergredder van de Bergwacht Berchtesgaden vloog met een helikopter naar de familie toe, die licht onderkoeld en uiteraard geschokt was. Zij werden van de berg gehaald, waarna zij werden opgevangen door een crisisteam. Vervolgens vloog de bergredding met ondersteuning van een politie bergführer naar de plek van het ongeval. Daar werd het ongeval onderzocht en de berging van het slachtoffer voorbereid.

Gevaarlijke situatie

Vanwege de sneeuwval en de hoge temperaturen die daarop volgden is de situatie gevaarlijk. Lawines van natte sneeuw kunnen spontaan naar beneden komen. In de komende dagen zijn meer van dit soort lawines te verwachten, ook op grotere hoogte. Wandelaars wordt opgeroepen om voorzichtig te zijn in de bergen.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in