Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlander aan de start van World Cup wedstrijd vandaag

De finish van de slalom in Levi vandaag (Facebook Steven Théolier)

Zit je nu lekker op je luie zondag voor de tv vandaag? Schakel dan even over naar de World Cup Slalom in Levi. Daar staat vandaag namelijk een Nederlander aan de start. Het gaat om Steven Théolier, een Fransman met Nederlands paspoort.

Om 10.00u start vandaag in Levi de World Cup slalom wedstrijd, waar Théolier in actie gaat komen. De wedstrijd is live te volgen via Eurosport Player en als je dat niet hebt kun je ‘m vanmiddag om 15.00u op Eurosport 1 zien. De op Salomon skiënde halve Nederlander start als 62e. Hij neemt het onder andere op tegen Marcel Hirscher, de Oostenrijker met een Nederlandse moeder.

GERELATEERD: Oud Tourwinnaar opent etappe met kleinzoon

Van Frankrijk naar Nederland
Veel mensen zullen Steven Théolier nog niet kennen als Nederlandse skiër. Dat is ook niet zo gek, want hij komt pas vanaf dit seizoen uit voor Nederland. Voorheen kwam hij voor Frankrijk uit, maar nadat hij een blessure opliep en een tijd uit de running was, werd hij niet meer geselecteerd voor de Franse selectie. Voor Nederland mag hij wel deelnemen aan het wereldbekercircuit. Hij traint overigens met het Zweedse team mee, waar zijn vader coach is.

Bekende opa
De sportgenen van Steven komen van zijn Nederlandse achtergrond. De opa van Steven is namelijk wel een bekende. Dat is Jan Janssen, die in 1968 de Tour de France won en later zijn eigen fietsmerk opzette.

*UPDATE*
Steven heeft het einde van de eerste run helaas niet gehaald.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in