Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Natuuractivisten tegen Mega Gondellift tussen Flachau en Zauchensee

Wintersportredacteur

Nadat gisteren bekend werd gemaakt dat de skigebieden Flachau en Zauchensee (Pongau) een voorstel hebben ingediend om een mega verbinding te realiseren, zijn er direct natuuractivisten tegen het voorstel ingegaan. Ze vinden de uitbreiding van de skigebieden doormiddel van deze gondellift geen toegevoegde waarde en geven aan dat het alleen maar afbreuk doet aan de natuur.

Het 60 miljoen euro kostende project staat in de planning, om de internationale concurrentie voor te blijven. Een puur economische beslissing waarbij niet nagedacht wordt over de natuurlijke schade. Dit is het standpunt van de natuuractivisten. “Het project gaat ten koste van de natuur”, aldus Andreas Haitzer, voorzitter van ‘der Naturfreunde in Salzburg’. De mage investering zorgt er voor dat de skipasprijzen wederom zullen stijgen. De natuuractivisten geven aan dat de concurrentie juist verslagen kan worden wanneer de skipasprijzen laag gehouden worden en dus grote investeringen als deze niet uitgevoerd worden.

De Bergbahnen geven aan niks te doen met de kritiek. Wie goedkoop wil skiën kan de kleinere skigebieden zoals Eben (Pongau) bezoeken. Om internationaal te concurreren is deze stap noodzakelijk. Het voorstel wordt momenteel doorgenomen en wacht op goedkeuring.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in