Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Na het weekend weer sneeuw op de planning

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Afgelopen weekend viel er een lekkere laag met sneeuw in de Alpen, waardoor ook wintersportdorpen wit kleurden. Komend weekend is dat niet het geval. Het is zonnig en droog en dus prachtig weer om op de gletsjers te skiën. Pas na het weekend neemt de kans op neerslag toe en kan het gaan sneeuwen.

Wintersportseizoen gestart

Vorig weekend trapten wij ons wintersportseizoen af in Sölden tijdens De Winteropening. Ik reed vrijdag richting Oostenrijk en toen ik aan het eind van de middag op de Fernpass (1212 m) reed, ging de regen over in sneeuw. Een heerlijk moment om die eerste sneeuw van het seizoen te zien! Boven die hoogte sneeuwde het goed en toen ik daarna doorreed naar Hochsölden (2090 m) werd ik getrakteerd op een echte laag verse sneeuw. Een perfecte timing, want zonder die sneeuwval had het testweekend in Sölden er heel anders uitgezien. Nu was de sneeuw perfect en het uitzicht ook nog eens wit. Een heerlijke start van het seizoen dus.

sneeuw
Het sneeuwde flink in Hochsölden vorige week vrijdag

Een beetje sneeuw afgelopen week

Vanaf zondag sloeg het weer om en werd het een paar dagen Kaiserwetter in de Alpen. De beelden logen er dan ook niet om. Zon en verse sneeuw, wat wil je nog meer? Pas halverwege de week en met name gisteren viel er weer een beetje sneeuw. Dat waren slechts een paar centimeters en de komende dagen komt daar ook niet meer bij.

Hoge vorstgrens

De vorstgrens gaat omhoog naar boven de 3000 meter en de zon laat zich veelvuldig zien. Heerlijk terrasweer dus en prachtig weer om te skiën op de gletsjer, maar nog geen goed nieuws voor de lagergelegen skigebieden die al half november de deuren willen openen. Die kunnen dus geen natuursneeuw verwachten en ook de sneeuwkanonnen kunnen niet draaien.

Sneeuwval komende week

Vanaf maandag staat er weer sneeuwval op het programma en de eerste sneeuw wordt verwacht in het zuidwesten van de Alpen boven de 2000 meter. Dat zijn weer geen mega hoeveelheden voorlopig, voor nu gaat het om zo’n 20 centimeter maximaal. In de loop van de week wordt er ook verder naar het oosten en dus ook in Oostenrijk sneeuw verwacht. De sneeuwgrens gaat dan omlaag en vanaf zo’n 1500 tot 2000 meter kan het sneeuwen. We duimen voor nog meer sneeuw!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in