Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update vanuit het winterse Sölden tijdens De Winteropening

Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Onze collega Mike is vannacht vanuit Nederland naar Sölden gereden voor De Winteropening in dit skigebied. De Winteropening in Sölden wordt door velen gezien als dé officiële start van het winterseizoen en dit jaar is het extra speciaal. Het sneeuwt namelijk in Sölden op dit moment! Dat belooft een prachtig weekend te worden.

Vandaag in Sölden

“Vanochtend vroeg om half 4 reed ik weg uit het vieze en natte Nederland, op weg naar Sölden. Daar vindt dit weekend De Winteropening plaats, zoals je wellicht al eerder hebt gelezen. Ik kom net aan en ik voel me als een kind zo blij: er ligt namelijk sneeuw in het dorp!

Tot diep in het Ötztal kleurden de bomen nog prachtig bruin en geel, maar vlak voor Sölden werd het wit. De weg is weliswaar nog schoon in het dal, maar de bomen en daken in Sölden zijn bedekt onder een heerlijk laagje sneeuw. Hier en daar zie je een auto met een hele bak sneeuw op de het dak rijden. Die auto’s zijn vandaag al op de gletsjer geweest, want daar ligt pas echt een fijn pak met sneeuw!

Ik ben even naar Hochsölden gereden om te kijken hoe wit het daar is. En ja, daar is het ook heel wit. Geniet dus even mee van deze winterse beelden begin november.”

Ski’s en boards testen in Sölden

Tijdens De Winteropening in Sölden kan er allerlei wintersportuitrusting getest worden. Op de parkeerplaats van de Tiefenbachgletscher staan allemaal ski- en snowboardmerken met stands. Het hele weekend kunnen wintersporters losgaan met testen. Een ideale manier om te kijken welk product het beste bij jou past! Daarnaast is er ook nog een hele gezellige après-ski te beleven.

Vergeet niet onze website en social media morgen en overmorgen in de gaten te houden, want dan laten we je live de pistes en het evenement zien!

De winter is begonnen!

Zoals je kunt zien sneeuwt het flink! En de komende dagen komt zelfs de zon nog tevoorschijn. Dit betekent maar één ding: perfecte winteromstandigheden voor alle mazzelaars in Sölden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in