Nieuwsalert per mail ontvangen

Na beachvolleybal nu ook snowvolleybal

Beachvolleybal heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. In steeds meer steden en dorpen worden velden aangelegd om in de zomerstop toch nog een balletje te kunnen slaan. Daarnaast stappen er ook elk jaar weer talenten weer compleet over van de zaalsport naar de strandsport. In de Alpenlanden wordt er ook in de winter buiten gevolleybald. Op de sneeuw wel te verstaan. Sinds november 2011 is snow volleybal een officiële sport in Oostenrijk en de Snow Volleybal Tour is hét toernooi waar alle Europese toppers aan mee doen.

Snow volleybal staat voor een unieke atmosfeer, koude drank en volleybal van topniveau in de ijle lucht op grote hoogte. Vanaf begin maart tot halverwege april strijden 50 professionele snow volleyballers om de titel ‘King of the Tour 2013’. In totaal worden er vijf toernooien gespeeld waarvan twee in Oostenrijk en de overige in Duitsland, Zwitserland en Italië. Elke stop heeft in de afgelopen jaren minimaal 2.000 bezoekers getrokken, waarmee het evenementen van formaat zijn. Op twee velden wordt er gespeeld, maar daaromheen is voor bezoekers ook genoeg te beleven. Verschillende side events zorgen voor een mooie dag om het skiën af te wisselen met topsport.

De toernooien worden gehouden op de onderstaande data. Ben je toevallig in de buurt, dan is het voor sportliefhebbers leuk om eens te gaan kijken bij deze relatief nieuwe sport. Entree is gratis, je hoeft alleen de liftpas te betalen.

– Schliersee/Bayern, Talstation Taubensteinbahn
08.03. – 10.03.2013
– Wagrain/Salzburg, Bergstation Flying Mozart
23.03. – 24.03.2013
– Engelberg/Schweiz, Bergstation Brunnibahn
29.03. – 30.03.2013
– Sankt Anton am Arlberg/Tirol, Bergstation Rendlbahn
05.04. – 06.04.2013
– Kronplatz/Italien, Bergstation Kronplatz
12.04. – 13.04.2013

Deelnemende teams komen uit negen verschillende landen, maar de Nederlandse top beachvolleyballers hebben zich nog niet gemeld. Gelukkig voor hen is er via een Wild Card nog ruimte om mee te doen aan elk toernooi. Op de eerste toernooidag worden wedstrijden georganiseerd om te beslissen welke ‘amateurs’ met de professionals mee mogen doen. Dus kun je een aardig balletje slaan en houd je van skiën? Voel je dan aangesproken, schrijf je in en boek je skivakantie. Kijk voor een impressie van een toernooi het onderstaande filmpje en voor meer info op http://www.snowvolleyball.at/.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in