Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Muttereralmbahn bij Innsbruck heeft binnenkort een nieuwe eigenaar

Wintersportredacteur

Het Slowaakse toerisme concern Tatry Mountain Resorts timmert lekker aan de weg. Zij zijn straks niet alleen eigenaar van skigebieden in Tsjechië, Polen, Slowakije, de Mölltaler Gletscher Bergbahnen en Ankogelbahn Mallnitz, maar ook van de Muttereralmbahn in Olympia SkiWorld Innsbruck.

Begin december besloten de gemeenteraden van Mutters en Götzens over te gaan tot de verkoop van het skigebied. Vanaf mei is de Muttereralmbahn in handen van de Slowaakse exploitant.

Hoogste bod

De VVV van Innsbruck is nu met 58% de grootste aandeelhouder. In 2012 hebben zij de Muttereralmbahn overgenomen om het skigebied van haar faillissement te redden. Met een nieuw bikepark en meer focus op de zomer is het gebied in 2019 eindelijk uit de rode cijfers gekomen. Vanwege verschillende redenen is er toch besloten de Muttereralmbahn te koop te zetten. Onder andere vanwege een belangenconflict met andere Bergbahnen in de regio. Tatry Mountain Resorts legde met 3,25 miljoen euro het hoogste bod op tafel en dus zijn zij straks de nieuwe eigenaren. De VVV’s van Götzens en Mutters hebben meerdere malen geprobeerd een lokale eigenaar te vinden, maar niemand had interesse.

Fusie met Axamer Lizum

Uiteindelijk betaalt de Tatry Group nog eens 1,25 miljoen euro als Muttereralmbahn straks verbonden wordt met het nabijgelegen Axamer Lizum. Al jaren wordt er gesproken over deze verbinding, omdat het de regio een stuk aantrekkelijker zal maken. De VVV heeft destijds 5 miljoen euro toegezegd voor de realisatie hiervan en heeft dit opnieuw bevestigd, mits de fusie binnen 5 jaar wordt gerealiseerd.

Wintersport in Muttereralm

Olympia SkiWorld Innsbruck wordt gevormd door negen skigebieden in en rondom Innsbruck. Vanuit de hoofdstad van Tirol zijn ze allemaal goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Eén van de skigebieden is Muttereralm. Een super kindvriendelijk gebied, op ongeveer 8 km rijden van het centrum. Ideaal in combinatie met een stedentrip. Vanuit de dorpen Mutters en Götzens bieden twee gondels toegang tot de ruim 20 km aan pistes. Veel afdalingen voeren door de bossen. Dat is ook ideaal als het een dag wat minder lekker weer is. Verder vind je er een aantal leuke berghutten en kun je er ook rodelen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in