Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Mooie videobeelden wedstrijdskiërs op World Cup piste Matterhorn Cervino

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De tweede wedstrijd voor de heren en de derde wedstrijd voor de dames in de World Cup zijn in Zermatt-Cervinia. Deze wedstrijden stonden afgelopen jaar ook al op de planning, maar toen werden ze op het laatste moment afgelast. Dit jaar vindt de grote primeur hoogstwaarschijnlijk wel plaats. De Zwitserse wedstrijdskiërs hebben nu al geschiedenis geschreven tijdens hun trainingen op de piste van de World Cup Matterhorn Cervino. Waarom? Dat vertellen we je in dit artikel.

World Cup Matterhorn Cervino

Het Zwitserse Zermatt en het Italiaanse Breuil-Cervinia organiseren samen deze wedstrijden binnen de World Cup. Het is de eerste grensoverschrijdende World Cup wedstrijd in de geschiedenis, voor zowel de dames als de heren. Nog niet eerder werden er wedstrijden voor één locatie door twee landen georganiseerd. De FIS neemt samen met Swiss-Ski en de Italiaanse Wintersport Federatie de organisatie op zich. Er staan twee afdalingen voor zowel de dames als de heren op de planning in de World Cup Matterhorn Cervino. De wedstrijden zijn al over een paar maanden:

Heren: 11 en 12 november 2023
Dames: 18 en 19 november 2023

Een bijzondere piste: Gran Becca

Het parcours op de flanken van de Matterhorn is niet alleen een leuke uitdaging voor de skiërs. Ook voor de fans is het een aantrekkelijke locatie. De afdaling start op de Gobba di Rollin, boven de Klein Matterhorn in Zwitserland. Na de nodige hoogtemeters en spectaculaire sprongen finishen de atleten in Laghi Cime Bianchi in Italië. Dankzij de hoge ligging van het gebied, is het mogelijk om deze wedstrijden van de World Cup Matterhorn Cervino al vroeg in het seizoen te organiseren. Een bijzondere deel van de piste is bovenin bij de Matterhorn Jump.

  • Lengte: 3,7 km
  • Hoogte start: 3800 meter
  • Hoogte finish: 2840 meter

Bekijk de beelden

Vanochtend zijn er beelden gedeeld vanuit de organisatie van de World Cup Matterhorn Cervino van een training van de Zwitserse wedstrijdskiërs. Het bijzondere aan deze beelden? De skiërs maken hun allereerst sprongen over de Matterhorn Jump op de Gran Becca. Deze sprong heeft volgens de kenners dezelfde status als de bekende Hundschopf in Wengen. De Hundschopf is een sprong van 40 meter over een grote rots en daar kun je de jump op de Klein Matterhorn mee vergelijken. Zo spectaculair ziet de sprong over de Matterhorn Jump eruit. Dat belooft veel goeds voor de wedstrijden in november!

Waarom de World Cup Matterhorn Cervino afgelopen jaar niet door ging?

Door hevige regenval is de World Cup in Zermatt-Cervinia vorig jaar afgezegd op het laatste moment. Het onderste deel van de World Cup piste was te zacht en daardoor was het niet veilig om hier te skiën. Dagen voor de wedstrijden regende het zelfs boven de 3000 meter. De wedstrijden werden ook niet verplaatst. Meer informatie ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in