Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

World Cup Matterhorn Cervino definitief afgezegd: FIS zegt ‘nee’

Matterhorn Zermatt

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De eerste dames World Cup race wordt definitief afgezegd na een ‘nee’ van FIS in Zermatt vanochtend. Een grote teleurstelling nadat de race in Sölden afgelopen weekend ook niet door kon gaan. De afgelopen dagen heeft het alleen maar geregend, waardoor de omstandigheden niet goed genoeg zijn. Het onderste deel van de afdaling van de World Cup Matterhorn Cervino is te zacht en daardoor onveilig.

World Cup Matterhorn Cervino gaat niet door

Zaterdag werd bekendgemaakt dat er sowieso dit weekend niet geracet ging worden door de mannen tijdens de World Cup Matterhorn Cervino. Voor de beslissing van de vrouwen werd er nog gewacht op de sneeuwcontrole van vandaag en deze blijkt niet positief. ‘Als de temperaturen de afgelopen zeven dagen twee tot drie graden lager waren geweest, hadden we tot aan de finish veel sneeuw gehad en hadden we ook sneeuw kunnen produceren. De natuur heeft zijn veto uitgesproken. Dat moet worden gerespecteerd en geaccepteerd’, zei OC-voorzitter Franz Julen. De afgelopen dagen was het weer zo mild, dat het zelfs regende boven 3000 meter…

Helaas gaat deze wedstrijd, die dit jaar voor het eerst zou worden georganiseerd, dus niet door. De wedstrijden worden ook niet verplaatst. Hiervoor is de World Cup kalender dit jaar te vol.

De volgende races van de World Cup

De komende twee weekenden is er dus geen World Cup skiën op televisie. Tijdens het weekend van 12 en 13 november 2022 staat de World Cup in Lech Zürs op de planning. Ook daar ligt nog amper sneeuw, maar de organisatie is optimistisch. Volgens hen hebben ze maar 48 uur nodig om de 365 meter lange helling kunstmatig te besneeuwen als de temperatuur onder het vriespunt is. Een paar dagen voor de World Cup is het dus nog mogelijk en kan het nog goed komen. De FIS sneeuwcontrole voor deze race staat gepland op 3 november 2022, dan weten we meer!

Na de race in Lech Zürs is de volgende World Cup in Finland voor de dames en voor de heren in Lake Louise. De voorspellingen voor deze races zien er positiever uit, de kans is maar klein dat deze komen te vervallen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in