Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Minder uitgaven aan wintersport in 2014

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het afgelopen seizoen hebben Nederlanders minder geld uitgegeven aan hun wintersportvakantie dan in seizoen 2012/2013. De totale uitgaven bedroegen € 625 miljoen voor seizoen 2013/2014, wat een daling van 4% inhoudt. Deze cijfers maakt NBTC-NIPO research bekend.

Uitgaven op wintersport

Oostenrijk voelt het meest van deze daling in uitgaven, terwijl Zwitserland juist een stijging van uitgaven door Nederlanders heeft doorgemaakt. In Oostenrijk gaven Nederlanders in plaats van € 415 miljoen in 2013 ‘slechts’ € 363 miljoen in 2014 uit. Een fikse daling die per persoon uitkomt op € 20,-. Frankrijk mag bij deze algemene daling niet klagen, want in Frankrijk daalden de uitgaven ‘maar’ € 4 miljoen. Daarbij gaven de wintersporters per persoon zelfs € 50,- meer uit op hun vakantie.

Uitgaven voorafgaande aan wintersport

Opvallend is vergelijking met de uitgaven op wintersport zijn de cijfers voor de uitgaven voorafgaand aan de wintersport. Hierbij wordt de vooraf geboekte accommodatie gerekend, maar bijvoorbeeld ook de reis en het materiaal. De wintersporters in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland betaalden in 2014 meer in aanloop naar hun wintersport dan in 2013. Zelfs in Oostenrijk, waar vakantiegangers op bestemming een stuk minder geld uitgaven, stegen de uitgaven voorafgaand aan de wintersport.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in