Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Mikaela Shiffrin evenaart record Ingemar Stenmark

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Mikaela Shiffrin heeft wederom een record in haar broekzak. En niet zomaar een. Vandaag heeft ze met haar 86e World Cup overwinning het record van de Zweed Ingemar Stenmark geëvenaard. Ze was al de succesvolste vrouwelijkste skiër aller tijden, maar nu staat ze samen met de Zweed op de eerste plaats als het gaat om de meeste World Cup overwinningen ooit.

Succesvolste skiërs aller tijden

Ingemar Stenmark is al enkele decennia recordhouder op het gebied van World Cup overwinningen. In zijn carrière, die liep van 1973 tot 1989, behaalde hij 86 overwinningen op het hoogste niveau van de sport. Niemand kwam daarbij in de buurt. Tot dit jaar dan. Met de overwinning van vandaag in Åre, evenaarde Shiffrin het record van Stenmark.

Op naar de volgende overwinning

In tegenstelling tot de carrière van Stenmark, is die van Shiffrin nog niet voorbij. Ze domineert de World Cup competitie en het lijkt erop dat ze nog wel wat jaren meekan. Als geen blessures roet in het eten gooien, is het wachten op de volgende overwinning van Shiffrin. En dan wordt ze dus eenzaam recordhouder. Van harte gefeliciteerd! Bekijk hieronder haar afdaling van vandaag.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in