Nieuwsalert per mail ontvangen

Mijn wintersportbestemming, hoe kom ik er?

foto: tirol.orf

Je wintersportvakantie is geboekt, je hebt er al veel zin in. Dan bedenk je ineens: ‘hoe kom ik op mijn wintersportbestemming?’ Gelukkig hoef jij je daar geen zorgen om te maken. Om je bestemming in bergen te bereiken zijn er een legio vervoersmogelijkheden. 

Op wintersport met de auto
Om op wintersport te gaan is de auto het meest gebruikte vervoersmiddel. Je kunt op deze manier makkelijk op vakantie met partner, familie of een groep vrienden. Reizen met de auto geeft veel vrijheid en dat is dan ook voor velen één van de argumenten op met de auto te gaan. Je hoeft je niet aan een maximum aantal kilo’s te houden of bepaalde aantallen, meenemen wat je wilt dus. Op vakantie met het gezin maar te weinig ruimte in de kofferbak? Een skikoffer biedt hier uitkomst, deze hebben veel ruimte en kunnen bij de meeste auto’s op het dak worden bevestigd.

Een ander bijkomend voordeel is dat je pauze kunt nemen wanneer en zo lang jijzelf wilt. Geen zin om in aan een stuk door te rijden? Boek dan een hotelletje voor onderweg en verdeel je reis in twee delen. De afstanden vanaf Utrecht zijn voor Frankrijk gemiddeld 950 – 1125 kilometer en voor Oostenrijk 825 – 1025 kilometer.

Wintersport busreis
Er zijn een hoop wintersportaanbieders die pakketreizen bieden waar busreis, accommodatie en skipas bij inzitten. Vaak is het ook nog mogelijk een busreis los te boeken. Een relatief goedkope manier om op jouw wintersportbestemming te komen, zeker wanneer je met een vriendengroep gaat. Alles wat niet in een auto past, gaat prima in een bus. Vaak stap je ’s avonds op en kom je in de morgen aan, wat je de mogelijkheid geeft om te slapen in de bus en daarna direct ski’s of board onder te binden en de piste op te gaan.

Op wintersport met de trein
De Ski Thalys, de Alpen Express of de Ski-Trein geven je de comfortabele, relaxte en snelle manier om te reizen naar je wintersportbestemming. Er zijn diverse stations in Nederland waar deze treinen vertrekken. Meestal in de avonduren, wat de gelegenheid geeft om snel in slaap te vallen in een comfortabele coupé. Als je de volgende morgen wakker wordt, kijk je uit het raam en kun je de witte bergen al zien. Wel moet je er rekening mee houden dat wanneer je voor de trein kiest je een coupé moet delen met een onbekende.

Vliegtuig naar uw wintersportbestemming
Als je op wintersport gaat naar Amerika of Canada is het vliegtuig een onontkoombaar deel van de reis. Het vliegtuig is ook een snel vervoersmiddel naar skigebieden in Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Houd er wel rekening mee dat er limieten zijn als het om bagage gaat. Neem je eigen ski’s of board mee, houdt er dan ook rekening mee dat veel vliegtuigmaatschappijen een toeslag rekenen. Dit neemt niet weg dat deze manier van reizen snel, luxe en comfortabel is. Ga je een weekend op wintersport? Overweeg dan het vliegtuig en win tijd om extra te kunnen skiën of snowboarden!

Lees meer over vervoer naar de wintersport op Snowtime.nl

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in